Δείτε ποιο πρόγραμμα παρέχει δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με 100% επιδότηση επιτοκίου...

Δείτε ποιο πρόγραμμα παρέχει δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με 100% επιδότηση επιτοκίου για δύο χρόνια και επιδοτεί το 40% των τόκων για άλλα τρία χρόνια

1123
SHARE

Σε…πόλο έλξης για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχει εξελιχθεί το χρηματοπιστωτικό πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙ, το οποίο προβλέπει τη διάθεση δανείων κεφαλαίου κίνησης με πλήρη επιδότηση του επιτοκίου για τα δύο πρώτα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε διάστημα μόλις τριών ημερών, έχουν υποβληθεί 70.000 αιτήσεις, οι οποίες ξεπερνούν το διαθέσιμο ποσό των δύο δις. ευρώ της χορηγούμενης οικονομικής στήριξης.

Το ΤΕΠΙΧ ΙΙ απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν υποστεί τις συνέπειες της πανδημίας και παρέχει 100% επιδότηση των τόκων του δανείου από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ) για τα πρώτα δύο χρόνια και 40% επιδότηση των τόκων του δανείου για τα υπόλοιπα τρία χρόνια.

Όσον αφορά το ύψος του επιτοκίου, μεσοσταθμικά κυμαίνεται στο 4,5%-5% ενώ στο πρόγραμμα συμμετέχουν όλες οι τράπεζες (Eurobank, Alpha, Πειραιώς, Εθνική Αττικής) και οι συνεταιριστικές.     

Να σημειωθεί ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Ανάπτυξης (www.prendyseis.gr/mis) λήγει την Πέμπτη 28 Μαΐου.

LEAVE A REPLY