Friday , 29 March 2024

Δείτε πως επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από τα θύματα τους, τάζοντας δάνεια χιλιάδων ευρώ

Του Γ. Κατσιάνη

Με δέλεαρ την άμεση έγκριση δανείων και τη δήθεν εκταμίευση ποσών ως και 100.000 ευρώ, μέσα σε ένα μόλις 24ωρο(!), επιτήδειοι επιχειρούν να αποσπάσουν χρήματα από τα υποψήφια θύματα τους.

Το thesseconomy.gr παρουσιάζει σήμερα την περίπτωση πολίτη, ο οποίος λίγο έλειψε να πέσει θύμα της μεθόδου που ακολουθούν οι δράστες.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Γ. έλαβε μήνυμα από φίλο του στο facebook, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι πρόσφατα έλαβε δάνειο 50.000 ευρώ, καταβάλλοντας  μόνο τέλος (180 ευρώ) για την έγκριση του.

«Όταν ζήτησα λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του δανείου, με παρέπεμψε σε μια ηλεκτρονική διεύθυνση, στην οποία και απευθύνθηκα, υποβάλλοντας παράλληλα αίτημα για την χορήγηση δανείου, ύψους 10.000 ευρώ», δήλωσε.

Λίγα λεπτά μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος, ο υποψήφιος δανειολήπτης έλαβε απάντηση και ενημερώθηκε για τα στοιχεία που έπρεπε να δηλώσει στην αίτηση του καθώς και για το ύψος του επιτοκίου (2%) που θα είχε το δάνειο των 10.000 ευρώ.

«Ωστόσο, με νεότερο μήνυμα του ο υποτιθέμενος χορηγός κατέστησε σαφές πως για να λάβω τα χρήματα του δανείου, θα έπρεπε να προκαταβάλλω το ποσό των 180 ευρώ», σημείωσε ο καταγγέλλων.  

Επιπλέον, έλαβε ηλεκτρονικά μια αίτηση που ήταν γραμμένη στα ισπανικά(!) καθώς και το όνομα και το IBAN του ατόμου, στο οποίο θα έκανε την κατάθεση.

Τελικά, ο υποψήφιος δανειολήπτης αναθεώρησε την αρχική του απόφαση και δεν προχώρησε περαιτέρω την διαδικασία.

«Είμαι πεπεισμένος ότι αν συνέχιζα, θα έχανα παρά θα κέρδιζα και γι’ αυτό θεωρώ πως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και όσοι βρεθούν σε μια παρόμοια κατάσταση», υπογράμμισε.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *