Δείτε πόσα χρήματα θα κερδίσουν όσοι ιδιοκτήτες νοικιάσουν διαμέρισμα σε οικογένειες προσφύγων

Δείτε πόσα χρήματα θα κερδίσουν όσοι ιδιοκτήτες νοικιάσουν διαμέρισμα σε οικογένειες προσφύγων

2843
SHARE

Του Γ. Κατσιάνη

Στην μίσθωση τουριστικών καταλυμάτων και συγκροτημάτων κατοικιών, προχωρά η κυβέρνηση, προκειμένου να στεγάσει τους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν ζητήσει άσυλο.

Ειδικότερα, η πρόσκληση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αφορά κτίρια κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων βάσει της κείμενης νομοθεσίας (ν.4276/2014, Α΄155, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει), δηλαδή ξενοδοχεία, σύνθετα τουριστικά καταλύματα, ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας, ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια- διαμερίσματα και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις με οικίσκους, δυναμικότητας τουλάχιστον 20 κλινών.

Όσον αφορά το κέρδος που θα αποκομίσουν οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων από την μίσθωση των ακινήτων τους, ανέρχεται στο ποσό των 12 ευρώ ανά άτομο, καθημερινά (χωρίς ΦΠΑ).

Για παράδειγμα, η μίσθωση μιας κατοικίας από μια πενταμελή οικογένεια προσφύγων ανέρχεται στο ποσό των 1.440 ευρώ/μήνα (χωρίς ΦΠΑ).

Σύμφωνα με την προδημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης, η περίοδος μίσθωσης του καταλύματος αφορά τουλάχιστον ένα εξάμηνο, με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να έχει το δικαίωμα της μονομερούς παράτασης επιπλέον έξι μηνών.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος γίνεται αποκλειστικά με την υποβολή σχετικού αιτήματος στην πλατφόρμα του ΕΣΗΔΗΣ (www.promitheus.gr), μετά την σχετική ανάρτηση της οριστικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

LEAVE A REPLY