Friday , 29 March 2024

Δείτε σε ποιο ακριτικό νησί θα δημιουργηθεί καταφύγιο για αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Του Γ. Κατσιάνη

Από τους πλέον δραστήριους, μικρούς δήμους της χώρας που πρωταγωνιστούν στην αξιοποίηση πόρων από κρατικά προγράμματα είναι ο δήμος Καρπάθου.

Μετά  την πρόσφατη ένταξη στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτης” και την χρηματοδότηση με το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη δικτύου υποδομών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ο δήμος Καρπάθου είναι ο μοναδικός δήμος στη χώρα που θα λάβει την μεγαλύτερη χρηματοδότηση (300.000 ευρώ) από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Σύμφωνα με τον δήμο Καρπάθου, χρειάστηκαν δύο χρόνια για να ετοιμαστεί ο σχετικός φάκελος, να εκπονηθεί η μελέτη και να κατατεθεί προς χρηματοδότηση.

“Μια επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία την οποία ακολουθήσαμε με μεθοδικότητα, επιμέλεια και συνέπεια για δεκάδες απαραίτητα έργα για την Κάρπαθο τα οποία μέχρι στιγμής έχουν χρηματοδοτηθεί με εκατομμύρια ευρώ αθροιστικά! Έργα που θα αλλάξουν τις υποδομές στον τόπο μας και θα καθορίσουν ένα ελπιδοφόρο μέλλον και για τους πολίτες αλλά και για τους μικρούς μας αδέσποτους φίλους μας που πλέον θα βρουν το δικό τους καταφύγιο”, δήλωσε ο δήμαρχος, Ιωάννης Νισύριος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *