Friday , 19 April 2024

Δείτε σε ποιο χωριό οι 400 κάτοικοι του υποβάλλονται καθημερινά στο μαρτύριο της…σταγόνας

Το νερό…νεράκι έχουν πει εδώ και δύο εβδομάδες (!) οι 400 κάτοικοι του χωριού Λυκόστομου Αλμωπίας του νομού Πέλλας.

Όπως  καταγγέλλουν, η γεώτρηση που υδροδοτεί το χωριό έχει χαλάσει, με αποτέλεσμα η αγανάκτηση των κατοίκων να χτυπήσει «κόκκινο».

«Το μοναδικό σημείο όπου τρέχει νερό είναι από μία πηγή η οποία δεν επαρκεί ούτε για τους χειμερινούς μήνες. Έχουμε μικρά παιδιά ηλικιωμένους που δεν μπορούν να κάνουν μπάνιο ούτε καν τουαλέτα να πάνε», τονίζει, μεταξύ άλλων, κάτοικος του Λυκόστομου.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, η δημοτική αρχή έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει προβεί σε κάποια σχετικά ενέργεια.

«Η απάντηση που παίρνουμε είναι ότι το πρόβλημα θα αποκατασταθεί σε δύο μέρες και αυτό γίνεται εδώ και δύο βδομάδες», σημειώνει κάτοικος με επιστολή του προς το karatzova.com.

Να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο του 2018 εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» του υπουργείου Εσωτερικών η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Αριδαίας και η βελτίωση των υποδομών ύδρευσης στους οικισμούς Αρχαγγέλου, Φούστανης, Λουτρακίου, Όρμας και Δωροθέας – Αγάθης, συνολικού προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *