Friday , 19 April 2024

ΔΕΔΔΗΕ: Συμβουλές για ασφαλείς “πτήσεις” του χαρταετού

Το όνομα «χαρταετός» ποικίλει από χώρα σε χώρα. Στη Γερμανία λέγεται “ντράχεν” που σημαίνει δράκος, στην Ιαπωνία “τάκο” που σημαίνει χταπόδι, στο Μεξικό “παραλότε” που σημαίνει πεταλούδα, στην Αγγλία “κάιτ” που είναι το όνομα ενός πουλιού, και στην Ελλάδα χαρταετός. Οι συμβουλές όμως για το ασφαλές πέταγμά του είναι ίδιες σε όλες τις χώρες. Γιαυτό και ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) μας συμβουλεύει να μην πετάμε το χαρταετό κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για εμάς αλλά και κίνδυνος διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.
Συμβουλές:
Aν ο χαρταετός μπλεχτεί στα καλώδια της ΔΕΗ, τότε για την ασφάλειά σας:
-μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα
-μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια.
Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια: ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ: μέσω των τηλεφωνικών γραμμών 800 400 4000 και 11500 (Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης και Βλαβών), μέσω της εφαρμογής κινητού MyDEDDIEApp μέσω της online δήλωσης βλάβης στην ιστοσελίδα www.deddie.gr ή επικοινωνήστε με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Για τη γρήγορη αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών ο ΔΕΔΔΗΕ όπως ανακοινώνει «θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις υπηρεσίες του ανά την επικράτεια».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *