Tuesday , 23 April 2024

Δεν είναι τελικά fake news ο λοιμωξιολόγος που εθεάθη χωρίς μάσκα σε πεζόδρομο της Πάτρας – Η φωτογραφία τραβήχτηκε τη Μ.Παρασκευή!

Σοφία Ξανθοπούλου

Διάβασα χθες μια είδηση που έκανε τον γύρο των ενημερωτικών ιστοσελίδων της Πάτρας ότι το μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας Χαράλαμπος Γώγος εθεάθη στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, στην Πάτρα, χωρίς να φορά μάσκα.

Στην αρχή σκέφτηκα μήπως η φωτογραφία δεν ήταν από τη στιγμή που η μάσκα έγινε υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους και άδικα δέχεται κριτική ο συγκεκριμένος λοιμωξιολόγος που δεν παραλείπει κάθε φορά στα τηλεοπτικά πάνελ να μας επιπλήττει και να μας υπενθυμίζει ότι χωρίς μάσκα ΚΑΙ έξω ο ιός μπορεί να μεταδοθεί πολύ γρήγορα.

Επικοινώνησα σήμερα με τον υπεύθυνο της ενημερωτικής ιστοσελίδας tempo24.news Απόστολο Βουλδή, ο οποίος μού επιβεβαίωσε ότι η φωτογραφία είναι τραβηγμένη την Μ.Παρασκευή το μεσημέρι προς απόγευμα στον κεντρικό πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου στην Πάτρα έξω από ένα καφέ. “Συζητούσε με φιλική παρέα γιατρών χωρίς να κρατά καφέ παρά μόνο το μπουφάν του. Συζητούσε χωρίς να φορά την προστατευτική μάσκα, με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες που τον αναγνώρισαν να σχολιάσουν αρνητικά το γεγονός” μου είπε ο κ. Βουλδής

Η φωτογραφία έγινε viral και σχολιάστηκε σκωπτικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπενθυμίζουμε ότι στην Ελλάδα η χρήση μάσκας ΚΑΙ στους εξωτερικούς χώρους έγινε υποχρεωτική στις 24 Οκτωβρίου 2021.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι “τελικά πρέπει να φοράμε μάσκα ΚΑΙ στους εξωτερικούς χώρους όπως μας υποδεικνύει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων ή όχι;” Και όταν ο ίδιος ο λοιμωξιολόγος δεν πράττει αυτό που δεν παραλείπει να μας τονίζει με έμφαση κάθε φορά, πώς περιμένει να το εφαρμόσουν οι πολίτες;

Πάντως, μετά το σάλο που προκλήθηκε στα social media ο καθηγητής απάντησε ότι “Έβγαλα για λίγο τη μάσκα μου για να πιώ έναν καφέ με δύο συναδέλφους μου σε ανοιχτό χώρο και ενώ και οι τρείς ήμασταν εμβολιασμένοι”. Ο κ. Γώγος τονίζει ότι “σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια της παραμονής μου στο σημείο με τους συναδέλφους μου, φορούσα κανονικά την μάσκα μου”, ενώ επισημαίνει το γεγονός πως όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία, στο συγκεκριμένο σημείο ήταν μόνο ο ίδιος και οι δύο συνάδελφοί του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *