Friday , 19 April 2024

“Δεν υπάρχει ουσιαστικός σχεδιασμός. Τα σχολεία φαίνεται ότι θα ανοίξουν για να ξανακλείσουν” λένε οι ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων ΠΚΜ

Σοφία Ξανθοπούλου

“Το Υπουργείο Παιδείας προχωρά στο άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου χωρίς να έχει ουσιαστικό σχέδιο και ουσιαστικά μέτρα” επισημαίνει ο Θανάσης Κοκονάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Μιλώντας στο thesseconomy.gr ο κ. Κοκονάς σημείωσε ότι το ζητούμενο που αφορά σε λιγότερα παιδιά ανά τάξη και περισσότερο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία παραμένει μετέωρο. “Τα τεστ που εξήγγειλε το αρμόδιο Υπουργείο αφορά μόνο στους εκπαιδευτικούς ενώ θα έπρεπε να αφορά και στους μαθητές, ώστε να μην αναγκάζονται οι γονείς να απευθύνονται σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα για τη διενέργεια τεστ”.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εκφράζει την ανησυχία της ώστε “να μην έχουμε πάλι μία από τα ίδια. Το λένε άλλωστε και οι λοιμωξιολόγοι” επισημαίνει.

Ο κ. Κοκονάς τόνισε ότι “εμείς λέμε ναι στο άνοιγμα των σχολείων αλλά με τέτοιους όρους ώστε να παραμείνουν ανοικτά, με δια ζώσης διδασκαλία και υγεία για όλους”.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων της ΠΚΜ πρόσθεσε ακόμη ότι “εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις σε πολλά σχολεία, υπάρχουν τάξεις με 27 παιδιά, χωρίς παράθυρα, δεν γίνεται να μετατρέπουμε τα παιδιά σε πειραματόζωα εν μέσω πανδημίας”.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων της ΠΚΜ επισημαίνει ότι στο άνοιγμα των σχολείων θα έπρεπε να συμπεριληφθούν κοινωνιολόγοι και ψυχολόγοι που θα βοηθήσουν γονείς και μαθητές στην διαδικασία επανένταξής τους στη σχολική κοινωνία ενώ σημείωσε για άλλη μία φορά ότι η δευτεροβάθμια εκπαίδευση που θα συνεχίσει την εξ αποστάσεως διδασκαλία παραμένει χωρίς ουσιαστικό εξοπλισμό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *