Wednesday , 8 May 2024

Δηλώνει άνεργη 11 χρόνια και έχει εισόδημα 300.000 ευρώ!

Του Γ. Κατσιάνη

Την αποκάλυψη ότι υπάρχουν σήμερα 40.000 άνθρωποι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 20.000 εύρω, έκανε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε σε περιπτώσεις ανθρώπων που δηλώνουν άνεργοι και έχουν πολύ υψηλό εισόδημα.

«Γυναίκα 49 ετών με 13 χρόνια ανεργίας στον ΟΑΕΔ, κάτοικος Διονύσου Αττικής, είχε οικογενειακό εισόδημα 180.000 ευρώ το 2020. Επίσης, γυναίκα 48 ετών με 11 χρόνια ανεργίας, κάτοικος Κηφισιάς Αττικής δήλωσε οικογενειακό εισόδημα 300.000 ευρώ, το 2020», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και αποκάλυψε ότι αυτοί οι καθ’ ομολογίαν άνεργοι «έχουν προνομιακή πρόσβαση σε διορισμούς στο δημόσιο, έχουν τζάμπα μεταφορές, ειδική μεταχείριση στα θέματα της υγείας και δωρεάν πρόσβαση στον κοινωνικό τουρισμό».  

«Δεν μπήκα εδώ για να καλύπτω απατεώνες. Αν θέλει η αντιπολίτευση όλους αυτούς να τους βαφτίζει μακροχρόνια άνεργους και να κάνει αφηγήματα κοινωνικού πόνου, ας τα κάνει. Την προσοχή μου θα την δώσω στους πραγματικούς ανέργους», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *