Friday , 29 March 2024

Δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου 160 στρεμμάτων και πάρκινγκ 1.000 θέσεων στη Χαριλάου -Υπογραφές εντός της εβδομάδας

Τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου 160 στρεμμάτων, τη διάνοιξη της Μ.Ψελλού και τη δημιουργία σταθμού αυτοκινήτων 1000 θέσεων και σταθμού μετεπιβίβασης λεωφορείων και ταξί στην περιοοχή της Χαριλάου προβλέπει η η προγραμματική σύμβαση που αναμένεται να υπογραφεί εντός της εβδομάδας μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (Ο.Σ.Ε.Θ.) για το σχεδιασμό και τη μελέτη της περιμετρικής ζώνης του σταθμού μετεπιβίβασης Νέας Ελβετίας.

Τα παραπάνω γνωστοποιεί με ανάρτησή του στο Facebook ο τεχνικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Ε. Μήτρου.

“Οι μελέτες που θα ανατεθούν με ανοικτό δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό – προσθέτει ο κ.Μήτρου – και θα χρηματοδοτηθούν από κονδύλια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που εξασφάλισε ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αφορούν τη διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου γύρω από τον τερματικό σταθμό του μετρό και το σταθμό μετεπιβίβασης λεωφορείων της Ν. Ελβετίας, στην περιοχή Χαριλάου της Ε΄ δημοτικής κοινότητας. Να σημειώσω ότι μεγάλο μέρος αυτών των κοινόχρηστων χώρων αποκτήθηκε με την εξασφάλιση από το Δήμο Θεσσαλονίκης, ακόμη μιας χρηματοδότησης μαμούθ ύψους 12.080.000 ευρώ το περασμένο καλοκαίρι, με τη συνδρομή του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό του Δήμου Θεσσαλονίκης για την περιοχή που περιλαμβάνει τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου 160 στρ.,τη διάνοιξη της οδού Μ. Ψελλού και τη σύνδεσή της με την Λ. Κ. Καραμανλή και την οδό Αλ. Παπαναστασίου με ανισόπεδο και ισόπεδο κόμβο αντίστοιχα,τη δημιουργία σταθμού αυτοκινήτων 1000 θέσεων και τη δημιουργία σταθμού μετεπιβίβασης λεωφορείων και ταξί”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *