Friday , 19 April 2024

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για τη λειτουργία των σχολείων- Απουσία για όσους δεν φορούν μάσκα

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που ορίζει αναλυτικά τους όρους λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών.

Την ΚΥΑ, η οποία περιλαμβάνει ρυθμίσεις για θέματα υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και λειτουργίας των σχολείων, των κυλικείων και των φροντιστηρίων, είχε προαναγγείλει χτες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ΚΥΑ, είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας για τους όλους τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων- με μέριμνα στην εκπαίδευση και εξοικείωση για  την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας για τους μικρότερους σε ηλικία μαθητές. Η μάσκα είναι επίσης υποχρεωτική και κατά τη μεταφορά των μαθητών.

Στην ΚΥΑ αναφέρεται επίσης τι προβλέπεται στην περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν συμμορφώνεται με τη χρήση της μάσκας. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και θα λαμβάνει απουσία, ενώ, εφόσον είναι ανήλικος, θα παραμένει σε ειδικό χώρο με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του.

Ο ειδικός χώρος ορίζεται με απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων, υπό την εποπτεία του Διευθυντή της σχολικής μονάδας.  

Να σημειωθεί ότι κατά τη διαδικασία υποστήριξης από εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) ή Σχολικό Νοσηλευτή, καθώς και στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και στα Κέντρα Εκπαίδευσης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ), προκρίνεται η διαφανής ολοπρόσωπη προστατευτική προσωπίδα ή ειδική υφασμάτινη μάσκα με διαφανές πρόσθιο τμήμα στο μέρος του στόματος για τους μαθητές ή το προσωπικό, για τις περιπτώσεις όπου η χειλεοανάγνωση αποτελεί μέσο επικοινωνίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *