Thursday , 25 April 2024

Δημοσκόπηση INTERVIEW: Ένοχα τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τη διασπορά του κορωνοϊού

Μια νέα δημοσκόπηση είδε το φως της δημοσιότητας από την εταιρεία “Interview”, καταγράφοντας απόψεις της κοινής γνώμης σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοιού, αλλά και τη διαχείριση των συνεπειών της κρίσης από την κυβέρνηση. Η έρευνα έγινε πανελλαδικά από 14 έως 20 Απριλίου, σε δείγμα 900 ατόμων, πάνω από 17 ετών.

Το 78% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο κορωνοϊός κυκλοφορεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς, το 54% σε επιφάνειες, 48% στα σούπερ μάρκετ και το 28% στους εργασιακούς χώρους.

Στο ερώτημα ποιες πρακτικές θα διατηρήσουν όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, το 88% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα διατηρήσει την καλή πρακτική του πλυσίματος των χεριών για 20 δευτερόλεπτα, το 76% απάντησε ότι θα αποφύγει χώρους με συγχρωτισμό ανθρώπων, το 53% απάντησε ότι θα διατηρήσει την απόσταση των 2 μέτρων , το 8% θα χρησιμοιήσει μάσκα και το 4% θα χρησιμοποιήσει γάντια.

Ο πολιτικος αναλυτής και διευθυντής ερευνών της εταιρείας δημοσκοπήσεων INTERVIEW Δημήτρης Βασιλειάδης ανέφερε ότι “είχαμε και ένα άλλο κομμάτι που είχε να κάνει με αξιολογήσεις τριών Υπουργών που ήταν σε υπουργεία αιχμής, όπως ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Με άριστα το 10 ο κ. Πιερακκάκης παίρνει 8, ο κ. Κικίλιας 7 και ο κ. Βρούτσης 6. Βλέπουμε λοιπόν ότι ο κόσμος εκφράζει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση”.

Στην ερώτηση “πώς αξιολογείτε τη στάση του κ. Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού από το 1 (πολύ κακή) έως το 10 (πολύ καλή) την περίοδο της πανδημίας;” ο πρωθυπουργός έλαβε βαθμολογία 8.3/10 ενώ στο αντίστοιχο ερώτημα για τη στάση του κ. Τσίπρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλαβε 4.0/10.

Στο ερώτημα κατά πόσο είναι χρήσιμες οι ψηφιακές ευκολίες (άυλη συνταγογράφηση, ηλεκτρονική έκδοση υπεύθυνων δηλώσεων/εξουσιοδοτήσεων/SMS το 92% των ερωτηθέντων απάντησε “πολύ ή αρκετά”. Σχετικά με τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της χώρας οι πολιτες απάντησαν θετικά σε ποσοστό 90%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *