Friday , 29 March 2024

Δημοσκόπηση PRORATA: Τέσσερις στους δέκα δεν θα εμβολιαστούν

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η δημοσκόπηση που έγινε από την Prorata, για το Kontra Channel. Περίπου 4 στους 10 ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, δηλώνουν με ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν πρόκειται να το πράξουν ούτε κατά την επόμενη χρονική περίοδο.

Την ίδια στιγμή, μόλις 1 στους 4 ανεμβολίαστους δηλώνει ότι θα το κάνει την επόμενη χρονική περίοδο, ενώ 1 στους 3 το σκέφτεται ακόμα. 

Επιπλέον, σχετικά με την πρόσφατη ενέργεια της κυβέρνησης για τη χορήγηση προπληρωμένης κάρτας σε νέους που θα εμβολιαστούν, η πλειονότητα των ερωτηθέντων (37%) δηλώνει ότι τώρα βλέπει αρνητικότερα την κυβέρνηση, από ό,τι πριν την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας. 

Παράλληλα, αν και το 60% δηλώνει ότι η συγκεκριμένη κίνηση με την προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ για τους νέους θα λειτουργήσει ως κίνητρο για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί στην ηλικιακή ομάδα 18-25 ετών, εντούτοις ο ένας στους δύο ερωτώμενους συμφωνεί ότι η εν λόγω ενέργεια αποτελεί μια «λογική εξαγοράς των νέων».
 
Σχετικά διχασμένοι φαίνεται να είναι οι ερωτώμενοι για το θέμα της χορήγησης προνομίων και διευκολύνσεων στους εμβολιασμένους, με το 56% να συμφωνούν με τέτοιες ενέργειες, ενώ το 44% να διαφωνούν.

Τέλος, το 57% συμφωνεί με την ελεύθερη πρόσβαση μόνο των εμβολιασμένων σε συγκεκριμένους κλειστούς χώρους (θέατρα, κινηματογράφοι, εστιατόρια), έχοντας μαζί το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Υπενθυμίζεται ότι το 46% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση, ενώ πλήρως εμβολιασμένο είναι το 36%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *