Tuesday , 16 April 2024

Διαγράφει τον Ζαγοράκη η ΝΔ, αλλά προαναγγέλλει κατάργηση των “εξοντωτικών ποινών” στο ποδόσφαιρο η Κυβέρνηση

Τη διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μαζί με την ανάληψη πρωτοβουλίας, στον αντίποδα, από τον πρωθυπουργό ώστε να μην επιβάλλονται “εξοντωτικές ποινές” στο ποδόσφαιρο όπως η συγκεκριμένη.

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται» είπε ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στη δήλωση του Θοδωρή Ζαγοράκη, με την οποία απειλούσε με ανεξαρτητοποίηση σε περίπτωση που εφαρμοστεί η εισήγηση της ΕΕΑ για αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα.

«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα. Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης» ανέφερε, περαιτέρω, ο κ. Πέτσας.

Πρόσθεσε ακόμη πως η κυβέρνηση «δεν θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη».

Κληθείς να διευκρινίσει εάν με τη συγκεκριμένη ρύθμιση δεν θα προβλέπεται υποβιβασμός ομάδων για τα αδικήματα επί των οποίων γνωμοδότησε η ΕΕΑ, ο κ.Πέτσας απάντησε: «Αυτό ακριβώς. Δεν αλλάζουμε τους κανόνες του παιχνιδιού, η ΕΕΑ είναι γνωμοδοτικό όργανο. Κάνουμε ξεκάθαρο το νομοθετικό πλαίσιο”.

Κατά συνέπεια, με τη διάταξη αυτή φαίνεται πως αποφεύγεται η αναστολή του πιστοποιητικού συμμετοχής και κατ’ επέκταση η αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα της Super League, κάτι μου μένει βέβαια να επιβεβαιωθεί στην πράξη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *