Thursday , 28 March 2024

Διακινούσε παράνομα μέσω διαδικτύου επεισόδια τηλεοπτικών σειρών

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 53χρονου που κατηγορείται πως διαμοίραζε παράνομα μέσω διαδικτύου επεισόδια τηλεοπτικών σειρών σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Προηγήθηκε καταγγελία από εταιρεία, σύμφωνα με την οποία άγνωστοι, από τον Σεπτέμβριο του 2018, χωρίς την άδειά της, αναρτούν και διαθέτουν στο κοινό μέσω ιστοσελίδας διαμοιρασμού αρχείων επεισόδια τηλεοπτικών σειρών, των οποίων κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα εισαγωγής και εκμετάλλευσης στην ελληνική Επικράτεια. Επίσης, καταγγέλθηκε συγκεκριμένο προφίλ χρήστη στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, που εμπλέκεται στην παράνομη αυτή δραστηριότητα.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ακολούθησε ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα, με βάση και τα στοιχεία που χορηγήθηκαν από εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης και τους εγχώριους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου, καθώς και περαιτέρω αστυνομική έρευνα, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των στοιχείων και του τόπου διαμονής του εμπλεκόμενου.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, μετέβησαν στις τη Δευτέρα στο σπίτι του 53χρονου σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, όπου διενήργησαν έρευνα. 

Στη διάρκειά της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 129 πρωτότυπα Digital Video Disc (D.V.D.) τηλεοπτικών σειρών, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής τύπου ταμπλέτα, πέντε σκληροί δίσκοι και τρία εξωτερικά μέσα αποθήκευσης (USB sticks).

Τα κατασχεθέντα αυτά ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία, για παράβαση των διατάξεων του νόμου για την πνευματική ιδιοκτησία, πράξη που τελέστηκε μέσω Διαδικτύου, υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *