Friday , 29 March 2024

Διδασκαλική Ομοσπονδία: “Κανένας ουσιαστικός σχεδιασμός για να διασφαλιστούν οι αποστάσεις στις τάξεις”

Σοφία Ξανθοπούλου

Έτοιμοι να μπουν στις τάξεις για μάθημα στις 14 Σεπτεμβρίου δηλώνουν οι δάσκαλοι. Μιλώντας στο thesseconomy.gr ο υπεύθυνος Τύπου και δημοσίων σχέσεων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος “σε αυτό που όλοι συμφωνούμε είναι πως για την εκπαιδευτική διαδικασία τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται στον φυσικό χώρο διδασκαλίας που είναι η σχολική τάξη”

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος επισημαίνει ότι η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά θα πάνε στο σχολείο με ασφάλεια και θα βρίσκονται σε περιβάλλον που θα εξασφαλίζει την προστασία τους από την πανδημία.

“Όλο αυτό το διάστημα, οι ειδικοί μιλάνε για το τρίπτυχο Χέρια – Αποστάσεις – Μάσκες. Χέρια, που σημαίνει σχολαστική καθαριότητα των χεριών, παρουσία επαρκούς προσωπικού καθαριότητας πριν, μετά και καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολικών μονάδων που θα εφαρμόζει τα πρωτόκολλα καθαριότητας κατά γράμμα και φυσικά επάρκεια σε υλικά όπως απολυμαντικά, καθαριστικά, χειροπετσέτες κλπ. Οι μάσκες, μόλις δύο για κάθε μαθητή, αν και θα δοθούν δωρεάν δεν καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες, αν θέλουμε να εφαρμόζουμε ευλαβικά τις οδηγίες χρήσης. Στο θέμα των αποστάσεων όμως δεν είδαμε κανέναν ουσιαστικό σχεδιασμό από πλευράς Υπουργείου για αποσυμφόρηση των πληθωρικών τμημάτων. Αντίθετα, η κυβέρνηση σταμάτησε τη σταδιακή εφαρμογή του ορίου των 22 μαθητών, νομοθετώντας το ανώτατο όριο των 25 για όλα τα τμήματα στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία. Ο δάσκαλος, όμως, δεν κάνει μάθημα σε μέσο όρο μαθητών. Κάνει στην τάξη του που μπορεί να έχει και 22 και 23 και 25 μαθητές… Ευχής έργον θα ήταν, ακόμα και τώρα, να γίνει σοβαρή προσπάθεια από το Υπουργείο και άλλους φορείς για την εξεύρεση λύσεων προκειμένου να διασφαλίσουμε και τις αποστάσεις” σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σε κάθε περίπτωση οι δάσκαλοι κάνουν σαφές ότιθα κάνουν, και με το παραπάνω, αυτό που τους αναλογεί. “Και οι μικροί μαθητές μας έδειξαν, δείχνουν και, να είστε σίγουροι, ότι θα δείξουν, αξιοζήλευτη προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί” επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *