Saturday , 20 April 2024

Διεθνής Έκθεση Τουρισμού στη Βιέννη: “Ψήφος εμπιστοσύνης” σε Χαλκιδική και Πιερία

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Η Ελλάδα παραμένει και για το 2020 κορυφαίος τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς.
Αυτό προέκυψε από τις εργασίες της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού στη Βιέννη που ολοκληρώνεται σήμερα.
Στην έκθεση πήραν μέρος 850 εκθέτες από 80 χώρες ενώ υπολογίζεται ότι την επισκέφθηκαν περισσότεροι από 160.000 ενδιαφερόμενοι.

Χαλκιδική και Πιερία είναι στις πρώτες προτιμήσεις των Αυστριακών. “Η περιοχή της Πιερίας και ειδικά ο Όλυμπος με το αρχαιοελληνικό και μυθολογικό υπόβαθρό του κεντρίζει το ενδιαφέρον των Αυστριακών κάθε χρόνο. Μην ξεχνάμε ότι η Αυστριακή αγορά έχει ιδιαίτερη αγάπη στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Στόχος μας ήταν να τοποθετήσουμε την Olympus Riviera στην αυστριακή αγορά και το επιτύχαμε. Επιστρέφουμε στην Ελλάδα με μεγάλη αισιοδοξία” τόνισε σε δηλώσεις του στο thesseconomy.gr ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και μέλος του δ.σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Ηρακλής Τσιτλακίδης.

Ο Διευθυντής του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής Γιώργος Μπρουτζάς τόνισε ότι “η Χαλκιδική είναι από τους πλέον γνωστούς τουριστικούς προορισμούς για τους Αυστριακούς. Η περιοχή μας είναι προσβάσιμη και οδικώς αλλά κυρίως αεροπορικώς μέσω της Austrian Airlines και αυτό μας εξυπηρετεί απόλυτα σε τουριστικό επίπεδο. Οι Αυστριακοί επιλέγουν ξενοδοχεία υψηλού οικονομικού επιπέδου και κόστους ενώ υπάρχουν και εκείνοι που επιλέγουν συνειδητά να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους σε camping επειδή θέλουν να βρίσκονται σε επαφή με τη φύση”.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ελλάδα, ως τουριστικός προορισμός, κατέχει εδώ και χρόνια μία από τις πρώτες θέσεις ή και επανειλημμένα την πρώτη θέση, στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών για τις θερινές διακοπές τους, με κατά μέσο όρο πάνω από 450.000 να καταφθάνουν ετησίως στη χώρα μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *