Thursday , 25 April 2024

Διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τη δημιουργία νέου επιχειρηματικού κέντρου στη δυτική Θεσσαλονίκη

Ο σχεδιασμός ενός νέου επιχειρηματικού κέντρου (CBD – Central Business District) σε μία περιοχή, συνολικής επιφάνειας 120.000 τ.μ. πίσω από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αποτελεί το αντικείμενο του διεθνή αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ArXellence 2.

Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο, αποφασιστικό βήμα προς την εκπλήρωση των προσδοκιών για τον επαναπροσδιορισμό της Θεσσαλονίκης ως μία σύγχρονη, κοσμοπολίτικη πόλη, μέσα από την αστική της αναγέννηση.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 9 Μαρτίου και μέχρι σήμερα, οι εγγραφές για συμμετοχή έχουν ξεπεράσει τις 1.000 από 72 χώρες, με την προθεσμία υποβολής των προτάσεων να λήγει στις 15 Οκτωβρίου.  

Η πρωτοβουλία ανήκει στην εταιρεία ALUMIL που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη προηγμένων αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου, έχει εγκριθεί και επικυρωθεί από τη Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων (UIA) και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Θεσσαλονίκης, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ) και του συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης.

Η αξία των βραβείων ανέρχεται στα 60.000 ευρώ και οι έξι νικητές μαζί με τους τέσσερις επαίνους θα ανακοινωθούν στις 25 Νοεμβρίου 2020. 

Για περαιτέρω πληροφορίες, σχετικά με την προκήρυξη του διαγωνισμού, επισκεφτείτε τον σύνδεσμο www.alumil.com/arxellence.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *