Την προφυλάκιση των δύο γιατρών οι οποίοι κατηγορούνται για το θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας μετά από μια μαραθώνια διαδικασία σχεδόν 18 ωρών στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Το ζευγάρι των γιατρών οδηγείται στη φυλακή με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο δια παραλείψεως του τραγουδιστή Γιώργου Μαζωνάκη καθώς οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν τις δικαστικές αρχές.
Τί υποστήριξαν στην απολογία τους
Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι για το θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη φέρουν ευθύνη οι διασώστες του ΕΚΑΒ. Παράλληλα φέρονται να είπαν πως το 2025 και το 2026 είχαν δηλώσει τα δύο μηχανήματα πλασμαφαίρεσης στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ) και είχαν γνωστοποιήσει και τα τιμολόγια αγοράς τους.
Τα στοιχεία που τους… έκαψαν
Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν πως το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης άρχισε να προειδοποιεί περίπου 1,5 με 2 ώρες πριν οι γιατροί κάνουν την πρώτη κλήση στο ΕΚΑΒ. Το μηχάνημα έδειχνε πως ο ασθενής είχε αρχίσει να χάνει τις αισθήσεις του. Οι χρόνοι φανερώνουν το μεγάλο κενό μέχρι την ειδοποίηση του ΕΚΑΒ, 20 λεπτά μετά τις 16.00 το απόγευμα, διάστημα κατά το οποίο προσπαθούσαν μόνοι τους οι δύο γιατροί να επαναφέρουν τον Μαζωνάκη και στη συνέχεια καθάριζαν και εξαφάνιζαν στοιχεία.
Συνεχίζονται οι έρευνες
Στο… μικροσκόπιο της έρευνας βρίσκεται και η χορήγηση αδρεναλίνης. Σύμφωνα με πληροφορίες που εξετάζουν οι αρχές, ένας από τους κατηγορούμενους φέρεται να ανέφερε στους διασώστες ότι χορήγησε ένα χιλιοστόγραμμο αδρεναλίνης και ότι πραγματοποίησε ΚΑΡΠΑ για περίπου δέκα λεπτά. Παράλληλα, οι ανακριτικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να χορηγήθηκε στον τραγουδιστή κάποια ουσία πριν από τη θεραπεία, η οποία προκάλεσε οξεία επιπλοκή στον οργανισμό του.
Thesseconomy Οικονομία – Επιχειρείν
