Thursday , 28 March 2024

Δικαστική απόφαση βάζει στον “πάγο” για τρία χρόνια ληξιπρόθεσμες μηνιαίες δόσεις

Νέα δεδομένα στο ζήτημα της ρύθμισης οφειλών από “κόκκινα” δάνεια δημιουργεί δικαστική απόφαση.

Ειδικότερα, το Ειρηνοδικείο Αθηνών αποφάσισε την πλήρη απαλλαγή από την καταβολή δόσεων για διάστημα τριών ετών, υιοθετώντας το αίτημα οικογένειας για ρύθμιση των οφειλών της προς τις τράπεζες.

Βαρόμετρο για την δικαστική απόφαση αποτέλεσε το γεγονός ότι «μοναδικό τους εισόδημα είναι το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης και το επίδομα ενίσχυσης ομογενών προσφύγων του δήμου … συνολικού ποσού 450 ευρώ μηνιαίως περίπου».

Κατόπιν τούτου, το Ειρηνοδικείο Αθηνών αποφάσισε ότι οι δανειολήπτες «…δεν δύνανται να καταβάλλουν για την εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων στις πιστώτριες κανένα ποσό και πρέπει να οριστούν μηδενικές καταβολές στα πλαίσια της ρύθμισης του άρθρου 8 του νόμου, για χρονικό διάστημα 36 μηνών, αρχής γενομένης από τον πρώτο μήνα μετά τη δημοσίευση της παρούσης».

Επιπλέον, το δικαστήριο έκρινε πως μετά την παρέλευση της τριετούς περιόδου χάριτος, ο κύριος οφειλέτης έχει «την υποχρέωση να καταβάλει για την διάσωση της κύριας κατοικίας του το ποσό των 48.000 ευρώ».

«Ο χρόνος τοκοχρεωλυτικής του εξόφλησης πρέπει να οριστεί σε 400 μηνιαίες δόσεις, ποσού 120 ευρώ εκάστης, καταβλητέες εντός του πρώτου πενθημέρου κάθε ημερολογιακού μηνός», καταλήγει η δικαστική απόφαση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *