Friday , 29 March 2024

Δικηγόρος 32χρονου : “Να αποφύγουμε την ανθρωποφαγία. Τον ενδιαφέρει πολύ η τύχη του παιδιού”

Ο Βασίλης Σπύρου συνήγορος υπεράσπισης του καθ’ομολογίαν δολοφόνου της Καρολάιν Κράουτς, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου αναφέρθηκε στην υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθηθεί στην περίπτωση αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος.

Μιλώντας στην εκπομπή του Alpha “Καλύτερα δε γίνεται” ο κ. Σπύρου συνέστησε στην κοινή γνώμη να αποφύγει την ανθρωποφαγία σημειώνοντας ότι ο κατηγορούμενος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ανησυχεί για την τύχη του παιδιού του. Όπως είπε “τον ενδιαφέρει πολύ η τύχη του παιδιού γιατί παρά τα όσα έχουν συμβεί η ιδιότητα του πατέρα δεν του έχει αφαιρεθεί”.

Η κοινωνική λειτουργός Ιωάννα Λαγουμτζή τόνισε ότι ο εισαγγελέας μπορεί να διερευνήσει άμεσα τι είναι καλύτερο για το παιδί. “Δεν θα πάρει πολύ χρόνο η απόφαση για το πού θα πάει το παιδί. Αν οι δύο οικογένειες επιθυμούν να αναλάβουν το παιδί θα διερευνηθεί η ικανότητα αλλά και καταλληλότητα για να γίνει αυτό”.

Ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος σχετικά με την ποινή που θα επιβληθεί τόνισε στην ίδια εκπομπή ότι μόνο κακό μπορεί να είναι το σενάριο ποινής του. “Έχουμε ένα πρωτόγνωρο έγκλημα με ιδιαίτερο μηχανισμό συγκάλυψής του. Δε δίστασε να φονεύσει και το σκυλάκι και το παιδί του το έβαλε στο άψυχο σώμα της γυναίκας του της οποίας τη ζωή αφαίρεσε ο ίδιος. Ένας άνθρωπος χωρίς έρμα και χωρίς αναστολές. Εφόσον κριθεί ένοχος η ποινή της ισόβιας κάθειρξης θα είναι δίκαιη ποινή. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να σκοτώνει κάποιον. Από τον ποινικό κώδικα προβλέπονται ισόβια. Θα του επιβληθεί ποινή 16 ετών τουλάχιστον και να μην ξεχνάμε ότι εκτός από την Καρολάιν αφαίρεσε και τη ζωή από ένα σκυλάκι”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *