Friday , 29 March 2024

Διυπουργική σύσκεψη: Σε πλήρη ετοιμότητα για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην ελληνική οικονομία

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός ώστε να υπάρξει όσο το δυνατό καλύτερη εικόνα για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην ελληνική οικονομία αλλά και για τη λήψη των κατάλληλων αποφάσεων, όταν και εφόσον χρειαστεί.

Στην πρώτη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, υπό την προεδρία του Χρήστου Σταϊκούρα, με τη συμμετοχή των υπουργών Επενδύσεων και Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη αλλά και των αρμόδιων υφυπουργών έγινε μια ακόμα αποτίμηση της κατάστασης για τις επιπτώσεις λόγω του κορονοϊού.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, έγινε μια πρώτη αξιολόγηση των αρχικών επιπτώσεων του προβλήματος στην ελληνική οικονομία, συζητήθηκαν εναλλακτικές μελλοντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, δεν καταγράφονται προβλήματα στην τροφοδοσία και στις εισαγωγές από την Κίνα. Ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη εικόναγια τυχόν επιπτώσεις στον τουρισμό. Με στόχο την καταγραφή της κατάστασης στην αγορά και στην οικονομία, οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα με τη συμμετοχή και του υπουργείου Υγείας.

Μια πρώτη αποτίμηση των επιπτώσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης των υπουργών οικονομικών της Ε.Ε. με στόχο η συζήτηση να είναι πιο αναλυτική στην τακτική συνεδρίαση του Eurogroup στις 16 Μαρτίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *