Saturday , 27 April 2024

ΔΟΕ: “Δεν είμαστε αντίθετοι στην έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτεμβρίου αρκεί τα σχολεία να είναι εξοπλισμένα απέναντι στον κορωνοϊό”

Σ.Ξανθοπούλου

Νωρίτερα κατά περίπου μία εβδομάδα θα ανοίξουν φέτος τα σχολεία, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Παιδείας. Ετσι, η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει στις 7 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Θανάσης Κικινής, τόνισε ότι “Η ΔΟΕ θεωρεί ότι η 7η Σεπτεμβρίου είναι ημερομηνία κοντά στην ημερομηνία που έτσι και αλλιώς το σχολικό έτος αρχίζει φυσιολογικά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η δουλειά που έγινε στο διάστημα της πανδημίας με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν άφησε κενά. Η προσπάθεια που έγινε από τους εκπαιδευτικούς ήταν πολύ σημαντική. Δεν είμαστε αντίθετοι στην νωρίτερη έναρξη του σχολικού έτους”.

Ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος εξέφρασε την ανησυχία του συνόλου των εκπαιδευτικών αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τον COVID-19 από τον Σεπτέμβριο. “Θα πρέπει τα σχολεία να είναι εξοπλισμένα πλήρως με το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας και όλα τα υλικά υγειονομικής προστασίας.

Σημείωσε δε, οτι η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου που αυξάνει τον αριθμό των μαθητών στην τάξη δεν βοηθά στην κατεύθυνση της πρόληψης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *