ΔΟΕ: “Δεν είμαστε αντίθετοι στην έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτεμβρίου...

ΔΟΕ: “Δεν είμαστε αντίθετοι στην έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτεμβρίου αρκεί τα σχολεία να είναι εξοπλισμένα απέναντι στον κορωνοϊό”

1232
SHARE

Σ.Ξανθοπούλου

Νωρίτερα κατά περίπου μία εβδομάδα θα ανοίξουν φέτος τα σχολεία, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Παιδείας. Ετσι, η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει στις 7 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Θανάσης Κικινής, τόνισε ότι “Η ΔΟΕ θεωρεί ότι η 7η Σεπτεμβρίου είναι ημερομηνία κοντά στην ημερομηνία που έτσι και αλλιώς το σχολικό έτος αρχίζει φυσιολογικά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η δουλειά που έγινε στο διάστημα της πανδημίας με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν άφησε κενά. Η προσπάθεια που έγινε από τους εκπαιδευτικούς ήταν πολύ σημαντική. Δεν είμαστε αντίθετοι στην νωρίτερη έναρξη του σχολικού έτους”.

Ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος εξέφρασε την ανησυχία του συνόλου των εκπαιδευτικών αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τον COVID-19 από τον Σεπτέμβριο. “Θα πρέπει τα σχολεία να είναι εξοπλισμένα πλήρως με το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας και όλα τα υλικά υγειονομικής προστασίας.

Σημείωσε δε, οτι η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου που αυξάνει τον αριθμό των μαθητών στην τάξη δεν βοηθά στην κατεύθυνση της πρόληψης.

LEAVE A REPLY