Saturday , 20 April 2024

Δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ

Φονική ενέδρα έστησαν άγνωστοι στον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Ο δημοσιογράφος, αστυνομικός συντάκτης επί χρόνια, Γιώργος Καραϊβάζ, έπεσε νεκρός από τουλάχιστον έξι σφαίρες που δέχθηκε από αγνώστους, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.

Οι δράστες τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ έξω από το σπίτι του λίγο μετά τις 14:00. Οι δράστες γνώριζαν ακριβώς το πρόγραμμα του γνωστού δημοσιογράφου, φαίνεται να τον παρακολουθούσαν και μόλις επέστρεψε στο σπίτι του, τον πυροβόλησαν. Πληροφορίες του Star Channel αναφέρουν πως στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν 17-20 κάλυκες όπλων.

Ο δημοσιογράφος επέστρεφε στο σπίτι του, αφού είχε τελειώσει νωρίτερα τη δουλειά του σε τηλεοπτική εκπομπή στο Star. Εκεί ο δράστης ή οι δράστες του είχαν στήσει ενέδρα και άδειασαν πάνω του έναν γεμιστήρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Γιώργος Καραϊβάζ βρέθηκε νεκρός έξω από το αυτοκίνητό του, στο παρκάκι κοντά στο σπίτι του. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό οι δράστες να χρησιμοποίησαν σιγαστήρα. 

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση, ενώ οι δράστες χαρακτηρίζονται από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ως επαγγελματίες δολοφόνοι. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών. Σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία επικρατεί θλίψη για τον άδικο θάνατο  ενός αξιοπρεπούς συναδέλφου, με ήθος που είχε αφήσει το δικό του στίγμα στο αστυνομικό ρεπορτάζ επί σειρά ετών.

Το θύμα βρέθηκε πεσμένο μπρούμυτα, έξω από το αυτοκίνητό του, στο παρκάκι κοντά στο σπίτι του. Δεν υπάρχουν μαρτυρίες για ήχους πυροβολισμών και οι αστυνομικοί πιθανολογούν ότι για τη δολοφονική επίθεση χρησιμοποιήθηκε σιγαστήρας.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ εργαζόταν ως αστυνομικός συντάκτης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο STAR, ενώ ήταν διαχειριστής και στην ιστοσελίδα bloko.gr. Είχε εργαστεί στο παρελθόν ως επικεφαλής του αστυνομικού ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *