Saturday , 20 April 2024

Δράσεις Προ-θερμοκοιτίδας για την Υποστήριξη, Ανάπτυξη και Προώθηση Επιχειρηματικών Ιδεών από τον ΣΒΕ και το ΠΑΜΑΚ

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο πλαίσιο του έργου “A knowledge Alliance in Eco-Innovation Entrepreneurship to Boost SMEs’ Competitiveness” (SMecoMP), καλούν ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν, χωρίς κόστος, στις εργασίες της Προ-Θερμοκοιτίδας (SMecoMP Pre-Incubator), που διοργανώνουν στις 6 και 7 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με στόχο την Ανάπτυξη και την Προώθηση Επιχειρηματικών Ιδεών που αφορούν Καινοτόμα Προϊόντα ή/και Υπηρεσίες σε θέματα Περιβαλλοντικής Επιχειρηματικότητας.

Οι συμμετέχοντες στην προ-Θερμοκοιτίδα θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μία καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα και να λάβουν δωρεάν υποστήριξη, συμβουλές και καθοδήγηση από ειδικευμένους Μέντορες, επιχειρηματίες και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας καθώς και συμβούλους της θερμοκοιτίδας Ok!Thess. Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι η υλοποίηση της αρχικής ιδέας, και η διάθεση του υπό ανάπτυξη καινοτόμου προϊόντος ή/και της υπηρεσίας στην αγορά, όπου αυτό είναι εφικτό.

Οι εργασίες της Προ-Θερμοκοιτίδας θα ξεκινήσουν με δύο τρίωρα εκπαίδευσης με αντικείμενο την εισαγωγή των συμμετεχόντων στη μεθοδολογία Lean Startup για experiment-driven business model discovery.

Οι δύο αυτές συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν διά ζώσης στην αίθουσα συνεδρίων, στον πρώτο όροφο του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας για περιορισμένο αριθμό ατόμων προκειμένου να διασφαλιστούν τα μέτρα που αφορούν τον COVID 19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *