Friday , 19 April 2024

«Δράσε για αυτούς»: Η πρώτη δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που βοηθάει άστεγους

Του Γ. Κατσιάνη

Μαθήματα ανθρωπιάς προσφέρει η πρωτοποριακή εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που δημιούργησε ο Χρήστος Αποστόλου από τη Λάρισα.

Πρόκειται για το «Δράσε για αυτούς», μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να προσφέρει δωρεάν βοήθεια σε άστεγους.

Πως λειτουργεί

Η εφαρμογή είναι εύχρηστη και απλή ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις ηλικίες.

Μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://www.christosapostoloudev.eu/drasegiaautous,  ο χρήστης μπορεί να συμπληρώσει μερικά στοιχεία και αυτόματα να στείλει ένα email στην αντίστοιχη αρχή ώστε εκείνη με την σειρά της να αναλάβει την περίθαλψη και την κατάλληλη στήριξη του άστεγου.

Στο email συμπεριλαμβάνεται και η τοποθεσία (GPS) στην οποία δίνει στίγμα ο χρήστης, καθορίζοντας την περιοχή που βρίσκεται ο άστεγος.

«Δυστυχώς υπάρχουν ανάμεσα μας συνάνθρωποι που καταλήγουν στο δρόμο μα ελάχιστοι πια τους παρατηρούν. Αυτοί είναι ο άστεγοι. Άνθρωποι πονεμένοι και εκτεθειμένοι στο κρύο, στη ζέστη, με κλονισμένο πολλές φορές ψυχικό κόσμο με ελάχιστο κουράγιο, με ‘σπασμένη’ υγεία και με φανερές ή κρυφές επιπλοκές», δήλωσε ο κ. Αποστόλου. 

Σύμφωνα με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, στην Αττική υπάρχουν σήμερα 17.720 άστεγοι που ζουν στον δρόμο και στερούνται κατοικίας ενώ στο δήμο Θεσσαλονίκης ο αριθμός των ανθρώπων σε αστεγία φτάνει τους 380.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *