Wednesday , 17 April 2024

Δωρεάν αναβάθμιση μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω ΕΣΠΑ

Την ευκαιρία σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας να αναβαθμίσουν δωρεάν τον τεχνολογικό τους εξοπλισμό, δίνει το πρόγραμμα «Κουπόνια Καινοτομίας».

Ειδικότερα, όσες επιχειρήσεις υπαχθούν στο πρόγραμμα, θα μπορέσουν να αγοράσουν εξοπλισμό και λογισμικό αξίας από 5.000 έως 15.000 ευρώ και στη συνέχεια, το σύνολο των δαπανών θα πληρωθούν στο 100%, μέσω του ΕΣΠΑ.

Οι δαπάνες που θα περιλαμβάνουν τα Κουπόνια Τεχνολογίας Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών θα πρέπει να σχετίζονται με τη λειτουργία της επιχείρησης και να επιλύουν κάποιο υφιστάμενο πρόβλημα ή να συμβάλλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση αυτής.                                                                              

Σύμφωνα με την πρόσκληση του προγράμματος, η αναγκαιότητα της χρήσης του κουπονιού τεχνολογίας από την επιχείρηση, θα πρέπει να περιγράφεται σαφώς στο έντυπο υποβολής της αίτησης.

Οι επιλέξιμες κατηγορίες δαπανών μπορούν ενδεικτικά και όχι περιοριστικά να αφορούν σε εξειδικευμένες εφαρμογές λογισμικού που σχετίζονται με τη λειτουργία της επιχείρησης (ERP, CRM, HRMS, Logistics, κ.α.), ευφυή συστήματα μεταφορών, εφαρμογές GIS, εφαρμογές διαδικτυακής προβολής (ιστοσελίδες, ηλεκτρονικά καταστήματα), εφαρμογές αυτοματισμού γραφείου, εφαρμογές ασφάλειας, ψηφιακή υπογραφή, αυτόματα συστήματα παραγγελιοληψίας (remote, κ.α.), βασικά ηλεκτρονικά συστήματα (τηλεφωνικό κέντρο, διαδίκτυο, wifi κ.α.), συνοδευτικό υλικό για την λειτουργία των ανωτέρω (Hardware).

Η προθεσμία  ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) είναι μέχρι τις 5 Ιουλίου.

Κατηγορίες δαπανών

Ειδικότερα οι προτεινόμενες δαπάνες θα πρέπει να εμπίπτουν σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες:

 Εξοπλισμός (Hardware)

1. Εξυπηρετητές (servers) για τη φιλοξενία εφαρμογών-λογισμικού για τους σκοπούς της επένδυσης, με τα συνοδευτικά στοιχεία του (πληκτρολόγια, οθόνη, κλπ) και το απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα.

2. Εξοπλισμός ενσύρματου ή/ και ασύρματου δικτύου & καλωδίωση [Δρομολογητές (Routers), Μεταγωγείς (Switches), Firewalls, Bluetooth και Wi-Fi υποδομή (access points, antennas κτλ.).]

3. Ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Desktop/Laptop).

4. Εξοπλισμός γραφείου (projectors, scaners, printers, κλπ).

5. Εξοπλισμός ΤΠΕ σχετικός με τις δραστηριότητες της επιχείρησης (π.χ. Barcode, readers, διαδραστικοί πίνακες).

Λογισμικό (Software)

1.Εφαρμογές γραφείου, antivirus, κλπ.

2. Προγράμματα που βοηθούν στη βελτιστοποίηση της παραγωγής και των επιχειρηματικών διεργασιών (π.χ. ERP, SCMS, WMS, PMS CRM, HRMS, κλπ).

3. Εξειδικευμένα λογισμικά που αφορούν στη δραστηριότητα της επιχείρησης.

4. Ανάπτυξη ιστοσελίδας (θα πρέπει να λειτουργεί σε τουλάχιστον δύο γλώσσες).

5. Ανάπτυξη ή και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop (θα πρέπει να λειτουργεί σε τουλάχιστον δύο γλώσσες).

Παροχή υπηρεσιών

1. Συμμετοχή σε ελληνικές ηλεκτρονικές αγορές (e-Marketplaces), είτε αυτές αφορούν δραστηριότητες τύπου B2C (Επιχείρηση προς τον τελικό καταναλωτή), είτε B2B /B2E (επιχείρηση προς επιχείρηση), για πωλήσεις, αγορές, προβολή και κατάλογο προϊόντων, σύγκριση τιμών, συμμετοχή σε προμήθειες, τιμολόγια και πληρωμές, συμμετοχή σε ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς και δημοπρασίες, κλπ.

2. Υπηρεσίες Digital marketing (π.χ. google ads, facebook ads, παρουσία στα social media).

3. Υπηρεσίες μετάφρασης του περιεχομένου ιστοσελίδας ή και του ηλεκτρονικού καταστήματος.

4. Υπηρεσίες καταχώρησης, μετασχηματισμού και μεταφοράς δεδομένων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *