Friday , 26 April 2024

Δωρεάν διακοπές σε χιλιάδες εργαζόμενους και άνεργους προβλέπει το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ

Τη δυνατότητα σε χιλιάδες εργαζόμενους και άνεργους να κάνουν δωρεάν διακοπές ως και 10 ημέρες σε τουριστικά καταλύματα της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας, παρέχει το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ για το 2020.       

Τα δικαιολογητικά και οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες κατά το 2019 :                                                                                                                                  -Είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ (με εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας),                                                                                                                   

-Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας,                   

-Έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον δύο μηνών (50 ημερήσια επιδόματα),

-Ήταν εγγεγραμμένοι στο ειδικό μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Ωφελούμενοι

Ως ωφελούμενοι του προγράμματος ορίζονται τα παιδιά των δικαιούχων, ηλικίας 5 ως 24 ετών, οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών καθώς και οι συνοδοί δικαιούχων ή ωφελουμένων που ανήκουν στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω, στην περίπτωση μόνο που υπάρχει αναγκαιότητα συνοδείας.                                                                                                         

Να σημειωθεί ότι πέρυσι ο συνολικός αριθμός δικαιούχων και ωφελουμένων  ήταν 140.000 άτομα ενώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ανήλθε στα 10 εκατ. ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *