Friday , 19 April 2024

Δωρεάν self test και πάλι από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης-«Δεν δεχόμαστε κανενός είδους εκβιασμό» διαμηνύουν στην κυβέρνηση, μετά την …υποχώρηση

Στροφή 180 μοιρών πραγματοποίησε σήμερα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) στην αρχική του απόφαση να σταματήσει την δωρεάν διάθεση των self  test, μετά την ανάρτηση του υπουργού παρά τω πρωθυπουργό, Άκη Σκέρτσου, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία έκανε λόγο για διάθεση αυτών των τεστ από άλλα κανάλια.

Σε έκτακτη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΣΘ αποφάσισε να συνεχίσει τη διάθεση των κρατικών τεστ αυτοδιάγνωσης στους πολίτες και ήδη είναι σε εξέλιξη η διαδικασία προμήθειας των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες.

Ως δικαιολογία για την μεταστροφή της στάσης του, ο ΦΣΘ επικαλείται την κινητοποίηση που υπήρξε, τόσο από την πλευρά της Πολιτείας, όσο και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να ορίσουν συνάντηση την προσεχή εβδομάδα ώστε να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα της διάθεσης των self tests.

«Με την άμεση αντίδρασή μας αποδείξαμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν δεχόμαστε κανενός είδους εκβιασμό. Επίσης αποσαφηνίστηκε ότι οι σχεδιασμοί διακίνησης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων και από άλλα δίκτυα διάθεσης ήταν εκτός νόμου και ανεδαφικοί», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση και σημειώνει πως «με αίσθημα ευθύνης, ειδικά για τους μαθητές των εισαγωγικών εξετάσεων, ο ΦΣΘ εκτός από την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του, αποδεικνύει την κοινωνική ευαισθησία του διασφαλίζοντας τη Δημόσια Υγεία, όπως δεκαετίες τώρα πράττουν οι φαρμακοποιοί της χώρας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *