Tuesday , 23 April 2024

Δύο αιτήματα του ΕΒΕΘ προς τον ΟΛΘ ενόψει της επικαιροποίησης του Master Plan του λιμανιού

Τη δυνατότητα εναπόθεσης και διακίνησης μεγαλύτερων φορτίων και τη χωροθέτηση ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης προτείνει μεταξύ άλλων το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΘ ΑΕ, κ. Αθανάσιο Λιάγκο.

Στην επιστολή, η οποία υπογράφεται από τον ‘Α Αντιπρόεδρο του ΕΒΕΘ, Εμμανουήλ Βλαχογιάννη, κατατίθενται οι απόψεις του Επιμελητηρίου ενόψει της επικαιροποίησης του Αναπτυξιακού Προγράμματος και Μελέτης Διαχείρισης (Master Plan) του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Το ΕΒΕΘ χαρακτηρίζει προφανές το ότι ο χώρος του λιμανιού πρέπει να οργανωθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να υποδεχτεί εναπόθεση και διακίνηση μεγαλύτερων φορτίων σε εναρμόνιση με τις καθαρά λιμενικές εγκαταστάσεις (κρηπιδώματα, γερανογέφυρες και λοιπό εξοπλισμό φορτοεκφόρτωσης) και επισημαίνει σχετικά ότι “αν κατά την μελέτη κριθεί ότι πρέπει να κατεδαφιστούν οικοδομήματα με παρωχημένη λειτουργικότητα για να δημιουργηθούν οι απαραίτητοι χώροι εναπόθεσης, αυτό πρέπει να γίνει. Κάποια εξαίρεση προφανώς μπορεί να γίνει για οικοδομήματα μεγάλης αρχιτεκτονικής και ιστορικής αξίας, όμως τα κριτήρια για τον προσδιορισμό αυτό πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυστηρά”.

  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *