Tuesday , 16 April 2024
The Greek Finance Mininister, Euclid Tsakalotos, in the economic affairs committee of the European Parliament, in Brussels, on March 2, 2016 / Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στίς Βρτξέλλες, 2 Μαρτίου, 2016

Δ.Παπαδημούλης: Το κλίμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλάζει-“Πολιτικά εγγόνια του Χίτλερ και του Μουσολίνι” όσοι κάνουν αντισυγκεντρώσεις

Ο αριθμός όσων διοργανώνουν αντισυγκεντρώσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών «συρρικνώνεται συνεχώς και δεν εκπροσωπεί την πλειοψηφία των τοπικών κοινωνιών, η οποία παίρνει αποστάσεις από τα πολιτικά εγγόνια του Χίτλερ και του Μουσολίνι», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κυβερνόν κόμμα, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Πρόσθεσε μάλιστα πως το κλίμα για τη Συμφωνία αλλάζει, διότι όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί ποιό είναι το συμφέρον της χώρας και τι είναι πιο καλό για την πατρίδα και πως «αυτό το κατάλαβαν και οι επιχειρηματίες, για αυτό και πλαισίωσαν την αποστολή του πρωθυπουργού στα Σκόπια, με την εξαίρεση του γνωστού κ.Ζορπίδη, ο οποίος κατά τα άλλα έχει βγάλει πολλά λεφτά, οργανώνοντας εκδρομές στα Σκόπια όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Για τις ευρωεκλογές ο κ.Παπαδημούλης τόνισε πως όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτές οι Ευρωεκλογές είναι πάρα πολύ σημαντικές για το μέλλον της Ευρώπης και για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη και πως ο ίδιος δεν βλέπει καμία χαλαρότητα. Παράλληλα, εκτίμησε πως το ποσοστό που θα αθροίσουν  ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, θα υπερβαίνει σημαντικά το 49%, που συγκέντρωσαν στις εθνικές εκλογές του 2015, ενώ ο ίδιος διαπιστώνει δυναμική ανόδου στη συσπείρωση και στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» και εκτίμησε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές πως τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα από εκείνα του 2016 γισα τον ΣΥΡΙΖΑ και για τις ευρωεκλογές πως το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που θα αποτελέσει σκαλοπάτι για τη νίκη στις εθνικές εκλογές για μια νέα τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ.

 Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου σχολίασε και την  υποψηφιότητα του κ. Βέμπερ για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χαρακτηρίζοντας την πιθανή εκλογή του ως  κακή για την Ευρώπη και καταστροφική για την Ελλάδα, δεδομένου ότι ήταν   ο πρώτος που είχε ταχθεί υπέρ του grexit και έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα εναντίον της Ελλάδας. «Βέμπερ, πρόεδρος της Κομισιόν, σημαίνει περικοπές όλων κονδυλίων, που ευνοούν τα εθνικά και τα κοινωνικά μας συμφέροντα. Το Εθνικό μας συμφέρον είναι να μη βγει πρόεδρος της Κομισιόν και όποιος ψηφίζει ΝΔ, ψηφίζει Βέμπερ», πρόσθεσε σχετικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *