Thursday , 28 March 2024

Δ.Σαρηγιάννης: “Η κατάσταση είναι σοβαρή αλλά ακόμη ελεγχόμενη”-Πρόταση για σκληρό lockdown τριών εβδομάδων αν αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα

“Η κατάσταση είναι σοβαρή, αλλά ακόμη θεωρώ ότι είναι ελεγχόμενη”, τόνισε σήμερα ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης και εξέφρασε την άποψη ότι με ένα σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου 2020 για τρεις εβδομάδες θα μπορούσε πραγματικά να κατασταλεί η πανδημία σε μεγάλο βαθμό και να έχουμε ένα τρίτο κύμα πολύ πολύ ήπιο, αλλά σημείωσε πως το δεν το προτείνει ακόμη και πρέπει να περιμένουμε μία-δυο ημέρες για να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Ο ίδιος μιλώντας στον τηλεοτικό σταθμό ΑΝΤ1 επισήμανε πως αν συνεχίσει να είναι συγκριτικά αυξημένος ο αριθμός των κρουσμάτων αυτό σημαίνει ότι υπάρχει σημαντική συνεισφορά του μεταλλαγμένου στελέχους, που μετη σειρά του “σημαίνει ότι θα πρέπει να ξαναπάμε και εμείς πίσω να κάνουμε υπολογισμούς και τότε η ανάγκη για λήψη πιο αυστηρών μέτρων είναι νομίζω πιο επιτακτική”.

Οκ.Σαρηγιάννης υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία της εφαρμογής και τήρησης του μέτρου της τηλεργασίας. “Αυτό που θα πρέπει να καταλάβει και ο εργοδότης του ιδιωτικού τομέα είναι ότι αν δεν το κάνει απλά θα πάει σε lockdown. Δεν υπάρχουν πολλές λύσεις, αν θέλουμε να αποφύγουμε το Lockdown πρέπει να πάρουμε μέτρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά..

Αναφερόμενος, δε, στα σχολεία εκτίμησε πως είναι λάθος να κλείσουν τελευταία αν αυξάνονται τα κρούσματα, ενώ για το θέμα των μεταλλάξεων σημείωσε πως “πρέπει η κυβέρνηση να έχει καλύτερη εικόνα σε όλη τη χώρα” και ότι υπάρχουν εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, τα οποία πρέπει να ενεργοποιηθούν για την ανάλυση δειγμάτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *