Friday , 29 March 2024

Είστε άνεργος;Δείτε πως μπορείτε να λάβετε 2.600 ευρώ από πρόγραμμα κατάρτισης

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να βγει η προκήρυξη για 23.000 ανέργους, ηλικίας 29-64 ετών που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Απασχόλησης σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας. 

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει, είτε την υποχρεωτική και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είτε προγράμματα μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (απόφοιτοι ΙΕΚ) ή προγράμματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ).

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα παρακολουθήσουν μαθήματα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών και θα πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση 500 ωρών σε επιχειρήσεις κλάδων αιχμής της ελληνικής οικονομίας (εμπόριο, logistics, έργα υποδομής και τεχνικά επαγγέλματα, τουρισμός, τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, περιβάλλον-διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, τρόφιμα-ποτά, ενέργεια, βιομηχανία και αγροτικός τομέας) ενώ για την εκπαίδευση τους θα λάβουν επίδομα, ύψους 2.600 ευρώ.
Η επιλογή των ωφελουμένων για την ειδικότητα στην οποία θα καταρτισθούν θα γίνει μέσω της πρώτης συμβουλευτικής συνεδρίας, μέσω ΚΕΚ.

Μετά το τέλος της κατάρτισης ακολουθεί πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα έχουν αποκτηθεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *