Thursday , 18 April 2024

Είστε άνεργος; Δείτε αν δικαιούστε το επίδομα των 240 ευρώ

Εκτός από το μηνιαίο επίδομα των 400 ευρώ σε ανέργους, ο ΟΑΕΔ χορηγεί το επίδομα των 240 ευρώ σε όσους δεν έχουν δικαίωμα τακτικής επιδότησης.

Δικαιούχοι είναι ασφαλισμένοι οι οποίοι δεν διαθέτουν ή δεν συγκεντρώνουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για το επίδομα ανεργίας και παραμένουν άνεργοι επί τρεις μήνες.

Ειδικότερα για να λάβουν το ειδικό βοήθημα, θα πρέπει να είναι άνεργοι επί τρεις μήνες, να έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση ανεργίας 60 τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου και δεν πρέπει υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές, κλπ).

Βασική προϋπόθεση είναι το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημά του δικαιούχου να μην υπερβαίνει τα 11.738,81 ευρώ για το έτος 2019.

Επιπλέον, ο ασφαλισμένος μπορεί να λάβει το ειδικό βοήθημα μέχρι και τρεις φορές μέσα στο έτος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους, είτε αυτοπροσώπως στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας τους ή της τελευταίας απασχόλησής τους, εφόσον η αίτηση υποβάλλεται ταυτόχρονα με την έκδοση του δελτίου ανεργίας, είτε ηλεκτρονικά, μέσω του e-services, είτε μέσω των ΚΕΠ. Όσον αφορά τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι το εκκαθαριστικό της φορολογικής δήλωσης, το δελτίο ανεργίας σε ισχύ και το ΙΒΑΝ του δικαιούχου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *