Thursday , 28 March 2024

Είστε φοιτητής/φοιτήτρια; Δείτε αν δικαιούστε επίδομα ως και 380 ευρώ τον μήνα

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να δημοσιευτεί η πρόσκληση του ιδρύματος κρατικών υποτροφιών (ΙΚΥ) για την υποβολή αιτήσεων που αφορούν την χορήγηση φοιτητικού επιδόματος.

Δικαιούχοι είναι όσοι φοιτούν σε ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα (ΑΕΙ), με εξαίρεση τους φοιτητές/τριες των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών καθώς και τους σπουδαστές των ακαδημιών του εμπορικού ναυτικού και της πυροσβεστικής.

Επίδομα

Το ύψος του επιδόματος, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων, ανέρχεται στο ποσό των 200 ευρώ/μήνα για όσους σπουδάζουν σε ΑΕΙ, το οποίο βρίσκεται εντός του τόπου της κύριας κατοικίας τους και στα 380 ευρώ το μήνα, σε περίπτωση που φοιτούν σε πανεπιστημιακή σχολή, η οποία βρίσκεται μακριά από τον τόπο καταγωγής τους.

Προϋποθέσεις

Για να λάβει κάποιος το φοιτητικό επίδομα του ΙΚΥ, θα πρέπει να είναι Έλληνας πολίτης και να διαθέτει την ελληνική υπηκοότητα ή να είναι πολίτης άλλου κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή να διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα για τουλάχιστον πέντε χρόνια ή να διαθέτει κάρτα ασύλου (πρόσφυγες).

Επίσης, ο δικαιούχος θα πρέπει να έχει ελληνικό αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ), να μην λαμβάνει υποτροφία του ΙΚΥ ή άλλου δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα, να μην είναι πτυχιούχος άλλου ελληνικού ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή αναγνωρισμένου αλλοδαπού ΑΕΙ ή ΤΕΙ και να μην έχει ξεπεράσει το προβλεπόμενο από τον κανονισμό σπουδών, χρονικό όριο των εξαμήνων φοίτησης που απαιτείται για τη λήψη του πτυχίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *