Του Γ.Κατσιάνη
Την ευκαιρία να απολαύσουν ένα δείπνο α λα γαλλικά θα έχουν όσοι επισκεφτούν την Πέμπτη 17 Μαρτίου το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Γαλλικής Γαστρονομίας με τίτλο “Merci Chef”, στην οποία συμμετέχουν συνολικά 29 σεφ και έχει ως στόχο την ανάδειξη και την ενίσχυση των γαστρονομικών και πολιτιστικών δεσμών Ελλάδας και Γαλλίας.
Η έναρξη της Εβδομάδας Γαλλικής Γαστρονομίας θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 16 Μαρτίου με την διεξαγωγή του Symposio Festival στην Βαρβάκειο Αγορά.
Μεταξύ των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πόλεις ξεχωρίζουν το masterclass για μαθητές δημοτικών σχολείων της Μυτιλήνης με θέμα «Σοκολάτα και Λάδι», το διάστημα 17-24 Μαρτίου, η γιορτή κρέπας, στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, την Δευτέρα 17 Μαρτίου και η βραδιά με κις λορέν, μπριός, κέικ, τάρτες και κρέπες σοκολάτας στο Ναύπλιο, την Τετάρτη 19 Μαρτίου.