Wednesday , 17 April 2024

ΕΒΕΘ: Κάλυψη δαπανών διακρατικής επίσκεψης επιχειρήσεων της Γαλάζιας Ανάπτυξης στην Αλβανία, στο πλαίσιο του έργου BLUE_BOOST

Με επισκέψεις σε επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας και επεξεργασίας ψαριών και γαρίδας θα πραγματοποιηθεί στις 13-14 Νοεμβρίου στην Αλβανία η 6η Διακρατική Επίσκεψη του έργου BLUE_BOOST.

Ειδικότερα, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο εταιρικό σχήμα που υλοποιεί το έργο BLUE_BOOST, που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg V – B “Αδριατική- Ιόνιο 2014 – 2020”.

Σκοπός του BLUE_BOOST είναι η ενίσχυση των καινοτομικών δυνατοτήτων των Πολύ Μικρών – Μικρομεσαίων (ΠΜΜΕ) και Νεοφυών Επιχειρήσεων (Start-Up) που δραστηριοποιούνται στους τομείς της επονομαζόμενης «Γαλάζιας Ανάπτυξης» και ανήκουν στις εμπλεκόμενες περιοχές Αδριατικής-Ιονίου.

Στο πλαίσιο του BLUE_BOOST υλοποιείται ένας κύκλος 7 διακρατικών, διατομεακών επισκέψεων (Cross-Field Visits), στις περιοχές των εταίρων, με σκοπό τη διασύνδεση θαλάσσιων/ναυτιλιακών φορέων από τις 7 εμπλεκόμενες περιοχές της Αδριατικής και του Ιονίου.

Η παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αφορά στην 6η διακρατική επίσκεψη του έργου, που θα πραγματοποιηθεί στην Αλβανία, στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2019.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, που είναι επικεντρωμένη στους τομείς της αλιείας, των υδατοκαλλιεργειών και άλλων συναφών δραστηριοτήτων (Μεταποίηση –  εμπορία ψαριών και θαλασσινών, Κατασκευή διχτυών – σχοινιών κλπ) θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις, με σημείο εκκίνησης τα Τίρανα, στις επιχειρήσεις επεξεργασίας ψαριών “Mare Adriatik” και “Fish Love”, στις περιοχές Shelqet και Shengjin αντίστοιχα, στις επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας “Alb-Adriatico 2013”και “Almarine-OR”, στις περιοχές Orikum και Vlora (Αυλώνας) αντίστοιχα, στην επιχείρηση επεξεργασίας γαρίδας Ittica San Giovanni στην περιοχή Shengjin, καθώς επίσης στο Εργαστήριο Υδατοκαλλιεργειών και Αλιείας του Δυρραχίου (το αναλυτικό πρόγραμμα της Δράσης περιγράφεται στο Παράρτημα ΙΙΙ της αναλυτικής Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του ΕΒΕΘ).

Ο αιτών πρέπει να έχει την έδρα του ή ένα υποκατάστημα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η δραστηριότητά του να εμπίπτει σε αυτές που αναγράφονται στην επισυναπτόμενη πρόσκληση.

Οι αιτήσεις συμμετοχής από τους ενδιαφερόμενους πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά, μέχρι την Παρασκευή 01.11.2019.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Μελετών & Έρευνας του ΕΒΕΘ, αρμόδιοι κ. Γιώργος Εμμανουηλίδης, τηλ. 2310 370181, κ. Εριφύλη Παπαδημητρίου, τηλ. 2310 370183. Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μαζί με τα παραρτήματά της είναι διαθέσιμη στο δικτυακό τόπο του ΕΒΕΘ, www.ebeth.gr , Ενότητα «Σημαντικά Θέματα», πατώντας εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *