Thursday , 28 March 2024

Εγκαινιάστηκε η ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis

Τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα “e-katanalotis”, εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) στου Ρέντη. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης εγκαινιάζοντας το παρατηρητήριο τιμών υπογράμμισε ότι είναι ένα σημαντικό εργαλείο, προσβάσιμο σε κάθε καταναλωτή. Πρόκειται για ένα καλάθι 1000 προϊόντων που καταγράφει τις τιμές η ΕΛΣΤΑΤ.

Η νέα εφαρμογή αποτελεί ένα σύγχρονο, εύχρηστο, διαλειτουργικό ψηφιακό μέσο, με το οποίο οι καταναλωτές και οι θεσμικοί φορείς της αγοράς θα μπορούν να παρατηρούν τη διαχρονική εξέλιξη της μέσης τιμής των βασικών αγαθών, όπως αυτή διαμορφώνεται στα σούπερ μάρκετ. Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν να διαμορφώνουν το καλάθι με τα αγαθά της προτίμησής τους, προκειμένου να συγκρίνουν το τελικό κόστος, ώστε να επιλέγουν το κατάστημα που τους συμφέρει στην περιοχή τους καθώς και να λαμβάνουν ενημερώσεις για συμφέρουσες αγορές. Με τη νέα εφαρμογή θα αποστέλλονται στα κινητά των καταναλωτών οι τιμές βασικών προϊόντων. Αυτό θα αφορά τόσο τις τιμές των σούπερ μάρκετ, όσο και τις τιμές των καυσίμων.

Οι καταναλωτές μάλιστα θα μπορούν να πληροφορούνται για τις τιμές σε οποιοδήποτε κατάστημα ή πρατήριο στην περιοχή που βρίσκονται. Αυτό λόγω της χρήσης της υπηρεσίας του γεωεντοπισμού. Πρόκειται στην ουσία για μια ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία θα αναρτώνται καθημερινά οι τιμές λιανικής αγαθών και καυσίμων. Η πλατφόρμα αυτή θα καταλήγει σε application. Μέσω της ενεργοποίησης αυτού οι καταναλωτές θα εντοπίζονται γεωγραφικά και ενημερώνονται σχετικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *