Friday , 19 April 2024

Εγκρίθηκε από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ το Πολεοδομικό Σχέδιο Εφαρμογής (ΠΣΕ) για την ανάπλαση της ΔΕΘ

Σημαντικές επενδύσεις και σχέδια, μεταξύ των οποίων και το Πολεοδομικό Σχέδιο Εφαρμογής (ΠΣΕ) για την ανάπλαση της ΔΕΘ συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, σύμφωνα με σχετική κυνερνητική ανακοίνωση.

Επόμενα βήματα, όσον αφορά τη ΔΕΘ, θα είναι η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος και η έγκρισή του από το Συμβούλιο της Επικρατείας και στόχος του εθνικού εκθεσιακού φορέα είναι να προκηρυχθεί ο Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για την ανάπλαση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 

Οι επενδύσεις και σχέδια που εγκρίθηκαν, σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, είναι:

  • Η έγκριση του Πολεοδομικού Σχεδίου Εφαρμογής (ΠΣΕ) του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).
  • Η προέγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την επέκταση των εγκαταστάσεων της εταιρείας «Τatoi Club TC Limited» και του σωματείου «Αθλητικός Όμιλος Τατοΐου» στον δήμο Αχαρνών.
  • Η προέγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την επένδυση της εταιρείας «Isomat ΑΒΕΕ» στη Δημοτική Ενότητα Αγίου Αθανασίου Χαλκηδόνας.
  • Η προέγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την ξενοδοχειακή επένδυση στη θέση Καστελλάκια πλησίον του παραλιακού οικισμού Πλατύ Γιαλός Μυκόνου.

Επιπλέον, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν πολεοδομικά θέματα όπως:

  • Η εφαρμογή του Μέσου Συντελεστή Δόμησης του εγκεκριμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτική Ενότητα Πατρέων στο Ιστορικό Κέντρο της Πάτρας.
  • Η έγκριση τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου στην εκτός σχεδίου περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Εορδαίας Κοζάνης για τη μετεγκατάσταση του οικισμού Μαυροπηγής λόγω αναπτυξιακών έργων της ΔΕΗ.
  • H προέγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για τη χωρική οργάνωση και ανάπτυξη του νέου Δικαστικού Σωφρονιστικού Συγκροτήματος Αθηνών (ΔΣΣΑ) σε τμήμα δημοσίου ακινήτου στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *