Friday , 19 April 2024

Εγνατία Οδός: Κλειστό αύριο για έξι ώρες τμήμα του δρόμου λόγω εργασιών

Διακόπτεται αύριο (Κυριακή 15 Ιανουαρίου) από τις 07.30 το πρωί μέχρι τις 13.30 μ.μ. η κυκλοφορία όλων των αυτοκινήτων σε τμήμα της Εγνατίας Οδού. Όπως ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης «στο πλαίσιο εργασιών εγκατάστασης μεταλλικής γέφυρας σήμανσης ηλεκτρονικής πινακίδας μεταβλητών μηνυμάτων (VMS) σε τμήμα της Εγνατίας Οδού (ρεύμα πορείας από Αθήνα-ΠΑΘΕ προς Σέρρες-Καβάλα), μεταξύ του Α/Κ Ιωνίας-Διαβατών και των Διοδίων Ωραιοκάστρου, από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από την 317+620 Χ/Θ ( ύψος Α/Κ Ιωνίας-Διαβατών ) έως την 320+615 Χ/Θ (ύψος προ διοδίων Ωραιοκάστρου), στο ρεύμα πορείας από Αθήνα-ΠΑΘΕ προς Σέρρες-Καβάλα καθώς επίσης θα διακοπεί και η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην είσοδο του Α/Κ Ιωνίας-Διαβατών με κατεύθυνση προς Σέρρες-Καβάλα διαμέσου της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Εδέσσης».
Η κίνηση των αυτοκινήτων στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα πορείας από Αθήνα-ΠΑΘΕ προς Σέρρες-Καβάλα θα γίνεται μέσω εκτροπής και κατάλληλης πληροφοριακής σήμανσης από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του αντίθετου ρεύματος πορείας της Εγνατίας Οδού.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
«Η κυκλοφορία των οχημάτων που κινούνται στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Εδέσσης με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη και επιθυμούν να κινηθούν προς Σέρρες-Καβάλα θα διεξάγεται ευθεία προς την οδό Ν. Μοναστηρίου έως το ύψος του Κορδελιού όπου θα εισέρχονται στη δυτική εσωτερική περιφερειακή οδό (ρεύμα πορείας προς ανατολικά) και εν συνέχεια θα εισέρχονται στην οδό Λαγκαδά ρεύμα προς έξοδο τη; πόλης προκειμένου να κινηθούν προς Σέρρες-Καβάλα ή θα συνεχίζουν ευθεία προκειμένου να εισέλθουν στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης –Μουδανίων για να κινηθούν προς Χαλκιδική. Η κυκλοφορία των οχημάτων που κινούνται στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Εδέσσης με κατεύθυνση προς Έδεσσα και επιθυμούν να κινηθούν προς Σέρρες-Καβάλα θα διεξάγεται μέσω της εισόδου στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα πορείας προς Αθήνα/ΠΑΘΕ έως τον Α/Κ Καλοχωρίου, είσοδο στην Α.Θ.Ε. ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη, διαμέσου του κόμβου Α/Κ 16 είσοδο στην δυτική εσωτερική περιφερειακή οδό (ρεύμα πορείας προς ανατολικά) και εν συνέχεια θα εισέρχονται στην οδό Λαγκαδά ρεύμα προς έξοδο πόλης προκειμένου να κινηθούν προς Σέρρες-Καβάλα ή θα συνεχίζουν ευθεία προκειμένου να εισέλθουν στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Μουδανίων για να κινηθούν προς Χαλκιδική», προστίθεται στην ανακοίνωση της τροχαίας. Οι υπεύθυνοι της τροχαίας ζητούν την κατανόηση των οδηγών με την παράκληση να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και τη δημιουργία κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *