Saturday , 20 April 2024

“ΕΔΕΣΜΑ” και “ΑΜΒΡΟΣΙΑ” στη “φαρέτρα” Θεοδωρόπουλου-Επιμένουν οι φήμες για ενδιαφέρον του για την ΙΟΝ

Με τις θεσσαλονικιώτικες εταιρείες ΕΔΕΣΜΑ ΑΕΒΕ και ΑΜΒΡΟΣΙΑ διευρύνει τη νεότερη επιχειρηματική “φαρέτρα” του στον κλάδο των τρoφίμων (σ.σ. μετά την πώληση της Chipita) ο γνωστός επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος, μετά την είσοδό του στη ΜΕΒΓΑΛ και στην Ελληνικοί Χυμοί ΑΕΒΕ και ενώ επιμένουν οι φήμες περί ενδιαφέροντός του για την σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ παρά τις πρόσφατες σχετικές διαψεύσεις και από τις δύο πλευρές.

Όοσν αφορά τις ΕΔΕΣΜΑ και ΑΜΒΡΟΣΙΑ, όπως γνωστοποιήθηκε έχει υπογραφεί δεσμευτική συμφωνία για τη μεταβίβαση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο.

Η Έδεσμα ΑΕΒΕ, ιδρύθηκε το 1900 με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι ιστορική εταιρεία στον κλάδο της αλλαντοποιίας και μια από τις παλιότερες εταιρείες στον κλάδο των τροφίμων. Η παραγωγή των προϊόντων της πραγματοποιείται σήμερα σε δυο υπερσύγχρονα εργοστάσια στη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης. Η Αμβροσία ιδρύθηκε το 1991, ως επέκταση των δραστηριοτήτων της ΕΔΕΣΜΑ, στον κλάδο παραγωγής έτοιμων σαλατών και φαγητών. Το 1994 η Αμβροσία απέκτησε το δικό της υπερσύγχρονο εργοστάσιο επίσης στη ΒΙ.ΠΕ.Θ και σήμερα κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της.

Σε διάψευση των πληροφοριών περί εξαγοράς πλειοψηφικού πακέτου της εταιρείας προχώρησαν, χθες, η σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ και ο Σπ. Θεοδωρόπουλος, ωστόσο, ο «καπνός» στην αγορά παραμένει έντονος αναφορικά με το προχωρημένο των διαπραγματεύσεων της επικείμενης συμφωνίας.

Ειδικότερα, χθες με μια λιτή ανακοίνωση η σοκολατοβιομηχανία, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα σχετικά με την είσοδο του κ. Σπ. Θεοδωρόπουλου στην ΙΟΝ, επισημαίνει ότι «η Διοίκηση της εταιρείας γνωστοποιεί ότι δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε πρόταση ή συζήτηση επί του θέματος αυτού».

Αντίστοιχα, από την πλευρά του και ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος ανέφερε ότι ουδεμία επαφή έχει ή είχε με τη διοίκηση της ΙΟΝ από το 2016, οπότε και είχε προσεγγίσει την επικεφαλής της βιομηχανίας Τίνα Κωτσιοπούλου.

Πάντως, παρά τις διαψεύσεις, στην αγορά η φημολογία παραμένει έντονη, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα τουλάχιστον τρεις μήνες μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών, ωστόσο ακόμα δεν έχει «κλειδώσει» η τελική συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι οι πληροφορίες θέλουν τον Σπ. Θεοδωρόπουλο να είναι επικεφαλής μιας ομάδας επενδυτών που θα συμπράξουν για να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο της ΙΟΝ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *