Friday , 29 March 2024

ΕΕΘ και ΒΕΘ ορίζουν τεχνικό σύμβουλο για την στατικότητα του κτηρίου

Στην έναρξη των διαδικασιών για την ανάδειξη τεχνικού συμβούλου, ο οποίος θα υποδείξει τις εργασίες που απαιτούνται για την αποκατάσταση ζημιών στο υπόγειο καθώς και τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την στατική αποκατάσταση του κτηρίου που συστεγάζονται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο (ΒΕΘ) και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), αποφάσισαν να προχωρήσουν οι διοικήσεις των δυο φορέων. 

Στην κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν πρόσφατα οι διοικητικές επιτροπές ΕΕΘ και ΒΕΘ, υπήρξε η αποδοχή πως το πρόβλημα στατικότητας του κτηρίου αποτελεί το σημαντικότερο που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε ως πρώτο βήμα η κλήση του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), προκειμένου να πραγματοποιήσει έλεγχο της στατικότητας του διατηρητέου κτηρίου και γενικότερα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. 

Μετά τη διάγνωση των προβλημάτων, θα ακολουθήσει η έκδοση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την ανάδειξη project manager, ο οποίος θα υποδείξει τις απαραίτητες εργασίες που πρέπει να υλοποιηθούν για την αποκατάσταση του κτηρίου.

Στο μεταξύ, θέμα ημερών είναι η έναρξη των εργασιών για τον εξωραϊσμό της εξωτερικής πρόσοψης του κτηρίου, που χρονολογείται από το 1935, καθώς αναμένονται οι απαραίτητες άδειες από την Πολεοδομία και την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας.

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες θα γίνουν στο πλαίσιο αποκατάστασης των ζημιών που έχουν προκληθεί σε μπαλκόνια και περβάζια του κτηρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *