Saturday , 27 April 2024

Εισπρακτικές εταιρείες υπόσχονται ρύθμιση δανείων με ευνοϊκούς όρους σε πολίτες που δεν είναι δανειολήπτες!

Του Γ. Κατσιάνη

Τελειωμό δεν έχουν οι καταγγελίες πολιτών σε βάρος εισπρακτικών εταιρειών, οι οποίες χρησιμοποιούν διάφορες πρακτικές, προκειμένου να τους πείσουν να έλθουν σε συμφωνία για τη ρύθμιση δανείων, με…ευνοϊκούς όρους.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το thesseconomy.gr, υπάλληλος τηλεφώνησε στο σπίτι δανειολήπτη και πρότεινε στη σύζυγο του να συνάψουν νέο συμφωνητικό για στεγαστικό δάνειο.

Μόνο που η σύζυγος του δανειολήπτη έχει μηδενικό εισόδημα και δεν λαμβάνει σύνταξη!

«Παρά το γεγονός ότι εξήγησα στην υπάλληλο ότι ο σύζυγος μου και εγώ έχουμε από 50% την επικαρπία του σπιτιού, χωρίς να έχω άλλο εισόδημα στο όνομα μου, εκείνη επέμενε να μου λέει ότι μπορούσαμε να κάνουμε νέα ρύθμιση για το δάνειο, με επωφελείς όρους», δήλωσε στο thesseconomy.gr. η καταγγέλλουσα.

Μάλιστα, προκειμένου να την δελεάσει με την πρόταση της, η υπάλληλος δήλωσε ότι μπορεί να πετύχει ως και 80%(!) «κούρεμα» του δανείου, σε περίπτωση που έχει υποστεί οικονομική ζημία, λόγω κορωνοϊού.

Ωστόσο, δεν είναι η μοναδική περίπτωση όπου εισπρακτική εταιρεία καλεί πολίτη και προτείνει τη ρύθμιση του δανείου του, με ευνοϊκούς όρους.

«Τις προάλλες, μου τηλεφώνησε υπάλληλος και άρχισε να μου παρουσιάζει, ως ευκαιρία την αναπροσαρμογή των όρων δανείου, στο οποίο εμφανίζομαι να έχω την υψηλή κυριότητα», σημείωσε δανειολήπτης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *