Friday , 19 April 2024

ΕΚΘ : Φόβοι για εκτόξευση της ανεργίας στη Θεσσαλονίκη στο 40% – Χωρίς συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Δράσεις ενημέρωσης των εργαζομένων και χωρίς κινητοποιήσεις εξαιτίας των των υγειονομικών συνθηκών θα δώσουν το παρών τους τα εργατικά κέντρα βορείου Ελλάδος, η ΓΣΕΕ ενόψει της 85ης ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα την Ελλάδα.

“Φοβόμαστε ότι η ανεργία στη Θεσσαλονίκη θα ξεπεράσει το 40%, ενώ αυτή τη στιγμή κυμαίνεται στο 34-35%. Δυσκολεύει η αναζήτηση εργασίας και συρρικνώνονται διαρκώς τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και οι μισθοί. Συνέπεια αυτών είναι η συρρίκνωση της κατανάλωσης στην αγορά η οποία δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις” επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης κατά τη διάρκεια της σύκσεψης των σωματείων για την 85η ΔΕΘ.

“Καλούμε την κοινωνία να εκφράσει την οργή της, οργανωμένα, να ξεσηκωθεί και να συμμετέχει στις εκδηλώσεις και στα συλλαλητήρια που υπάρχουν” τόνισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναπληρωτής γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, και εκπρόσωπος της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης.

“Και στην εφετινή Διεθνή έκθεση, η ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα διεκδικούν τα αυτονόητα, καλύτερους μισθούς, καλύτερες συνθήκες εργασίας και προστασία της δημόσιας υγείας. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να αλλάξει εδώ και τώρα πολιτικές, να ενισχύσει το εργατικό εισόδημα και να σταματήσει τις παλινωδίες” τόνισε ο Βαγγέλης Μουτάφης, οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *