Friday , 29 March 2024

Εκλογές 2023: Από τη Θεσσαλονίκη οι αρχηγοί των κομμάτων «φορτσάρουν» τελευταία εβδομάδα του προεκλογικού τους αγώνα

Τελευταία εβδομάδα πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου και εντείνεται η δραστηριότητα των κομμάτων με τις κεντρικές ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις αυτοί αναγκαστικά να συναντώνται στην ίδια πόλη. Όπως συμβαίνει σήμερα, Δευτέρα 15 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη αλλά και στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στη Θεσσαλονίκη
Με την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη σήμερα, Δευτέρα 15 Μαΐου, ανοίγει ο κύκλος των προεκλογικών ομιλιών των αρχηγών των κομμάτων στη Θεσσαλονίκη. O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα μιλήσει σήμερα στις 19:00 μ.μ. στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Επίσης ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέπτεται σήμερα τη Θεσσαλονίκη όπου στις 19:30 μ.μ. θα μιλήσει σε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Λευκό Πύργο.

-Αύριο, Τρίτη 16 Μαΐου, αναμένεται η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Το Περίπτερο 17 της ΔΕΘ επέλεξαν τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την αυριανή κεντρική προεκλογική ομιλία του αρχηγού του κόμματος στη Θεσσαλονίκη αντί του λιμανιού που είχε αρχικά οριστεί, λόγω του άστατου καιρού που επικρατεί στην πόλη.
-Την Πέμπτη 18 Μαΐου έχει προγραμματιστεί η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί και η ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη. Όσον αφορά την επίσκεψη του αρχηγού της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης, λίγες ώρες πριν την κεντρική ομιλία του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις του μετρό και στη συνέχεια να μεταβεί στις γειτονικές Σέρρες στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του.
-Την Πέμπτη επίσης θα βρίσκεται στην πόλη μας και ο γ.γ. του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. Θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική ομιλία του στο άγαλμα του Βενιζέλου στην Αριστοτέλους.

Στην Κρήτη σήμερα ο αρχηγός της ΝΔ
Σήμερα το μεσημέρι (15/5) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε την περιοχή του Ζωγράφου στην Αθήνα. Στις 19:00 μ.μ. ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Κρήτη όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο.
Στο Ηράκλειο θα βρεθεί σήμερα και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης. Θα μιλήσει στις 20:00 μ.μ. στα Λιοντάρια στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στην Ήπειρο σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας
Την Ηγουμενίτσα και τα Γιάννενα επισκέπτεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μίλησε με πολίτες το πρωί στην Ηγουμενίτσα. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στα Γιάννενα, όπου θα πραγματοποιήσει στις 19.30 μ.μ. ομιλία στο κλειστό γυμναστήριο Λιμνοπούλας. Μεθαύριο, Τετάρτη, θα επισκεφτεί το Ηράκλειο Κρήτης. Η μεγάλη συγκέντρωση και ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, ενώ το φινάλε της εκλογικής μάχης θα δοθεί με συγκέντρωση και ομιλία του στην πρωτεύουσα της Αχαΐας την Πάτρα, εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτη εκλογική δύναμη-παρά την ήττα του- το 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *