Friday , 29 March 2024

Εκλογές 2023: Μητσοτάκης: «Ναι σε ντιμπέιτ, αλλά με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς»

Ανοιχτός σε ντιμπέιτ ενόψει των εκλογών 2023, αλλά με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, «όπως ορίζει ο νόμος», εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μετά και την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, αλλά και την ανάληψη των ηνίων του υπουργείου Εσωτερικών από την υπηρεσιακή υπουργό Καλλιόπη Σπανού, ξεκινά αυτή την εβδομάδα το «ματς» για ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, μια συζήτηση που θα εξελιχθεί στη Διακομματική Επιτροπή που θα συνεδριάζει υπό την κ. Σπανού, παράλληλα με τις αλλεπάλληλες περιοδείες των επικεφαλής των κομμάτων.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ΝΔ ως και εκ τούτου ο πρωθυπουργός λένε «ναι» σε ένα ντιμπέιτ που θα περιλαμβάνει όλους τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή. Βεβαίως, θα πρέπει να γίνει συζήτηση και για το πλαίσιο της τηλεμαχίας, αλλά και για τη διαδραστικότητα που θα πρέπει να έχει εν έτει 2023.
Διαξιφισμοί για το ντιμπέιτ
Από χθες η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, έθεσε εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τρεις κεφαλαιώδεις όρους: ντιμπέιτ και με όλους, αλλά και μεταξύ Τσίπρα-Μητσοτάκη, ισομερή κατανομή του χρόνου των κομμάτων στα ΜΜΕ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτζος,πάντως, δεν απάντησε για το ντιμπέιτ, παραπέμποντας το θέμα στην πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής που είναι πιθανό να γίνει την Τρίτη και σε κάθε περίπτωση μέσα στις επόμενες λίγες μέρες. Ήδη, έχει οριστεί ως εκπρόσωπος της ΝΔ ο γενικός διευθυντής του κόμματος Γιάννης Σμυρλής, ενώ όταν γίνει συζήτηση για το ντιμπέιτ θα προσέλθει και ο κ. Σκέρτσος. Αντιστοίχως, από τον ΣΥΡΙΖΑ μέρος στις τακτικές συνεδριάσεις έχει προβλεφθεί να λαμβάνει ο Κώστας Πουλάκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *