Friday , 29 March 2024

Εκτός λειτουργίας για περισσότερο από 13 ώρες (!) το σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων, λόγω τεχνικού προβλήματος στο taxisnet

Του Γ. Κατσιάνη

Εκτός λειτουργίας για περισσότερο από 13 ώρες(!) τέθηκε χθες το σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων στο taxisnet(φωτογραφία)!

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει την έντονη αντίδραση φοροτεχνικών και λογιστών, οι οποίοι «τρέχουν» για να προλάβουν την υποβολή των εκκρεμών φορολογικών δηλώσεων μέχρι και την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου.

«Γιατί υπολειτουργεί συχνά πυκνά το Taxis; Γιατί φτάνουμε σε ημερομηνίες πίεσης να διακόπτεται εντελώς την λειτουργία του;», τονίζει με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών ο σύλλογος Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Χανίων.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι υπάρχουν λογιστές, οι οποίοι «ξυπνούν τα ξημερώματα(!) για να προλάβουν» να εργαστούν «και αντικρίζουν την αδυναμία του συστήματος». Επιπλέον, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν «ακόμα 1,5 εκατομμύριο(!) ανυπόβλητες δηλώσεις εισοδήματος μόνο από τα φυσικά πρόσωπα».

«Στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερο καθ’ ότι στην καταγραφή του πλήθους των υποβληθέντων δηλώσεων συμπεριλαμβάνονται φέτος και οι τροποποιητικές δηλώσεις όπου για να καταλάβετε τον όγκο τους, στις … 7 Ιουλίου, δηλαδή 1,5 μήνα μετά την έναρξη των δηλώσεων και αφού είχαν υποβληθεί 1.750.000 δηλώσεις, αναρτήθηκαν (!!!) τα στοιχεία των αναστολών με αποτέλεσμα να υπάρξει φέτος υπέρογκο πλήθος υποβολών τροποποιητικών δηλώσεων», επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική επιστολή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *