Friday , 19 April 2024

Εκτός λειτουργίας η εφαρμογή για την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9)-Με πρόστιμο απειλούνται όσοι ιδιοκτήτες δεν δηλώσουν τα επιπλέον τετραγωνικά μέχρι τις 31 Αυγούστου

Του Γ. Κατσιάνη

Αντιμέτωποι με “τσουχτερά” πρόστιμα θα βρεθούν όσοι ιδιοκτήτες δεν προλάβουν μέχρι την προσεχή Δευτέρα 31 Αυγούστου να υποβάλλουν διορθωτικές δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9).

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, η διαδικασία έχει ανασταλεί από την Παρασκευή 21 Αυγούστου, μετά την απόφαση της ΑΑΔΕ να καταστήσει ανενεργή (;) τη σχετική εφαρμογή.

“Η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) 2020 δεν θα είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή 21 Αυγούστου, στις 11:00 π.μ., και μέχρι την ανάρτηση των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ 2020 και το άνοιγμα των τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝΦΙΑ 2020.Η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) 2021, δεν θα είναι διαθέσιμη στις 21/8, μεταξύ 11:00 και 15:00”, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ.

Ωστόσο, μέχρι και σήμερα, Τρίτη 25 Αυγούστου,η πλατφόρμα για το Ε9 δεν είναι διαθέσιμη, με αποτέλεσμα, κανένας ιδιοκτήτης ακινήτου να μην έχει το δικαίωμα υποβολής διορθωτικής δήλωσης για το 2020 (φωτογραφία).

“Έτσι,οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να διορθώσουν το Ε9 με αποτέλεσμα να απειλούνται με την επιβολή προστίμων αν δεν δοθεί παράταση στην προθεσμία για τα αδήλωτα τετραγωνικά που λήγει στις 31 Αυγούστου”, δήλωσε ο φοροτεχνικός,Θεόδωρος Σιώζιος.

Να σημειωθεί ότι με επιστολή της προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Οικονομικών,η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ) ζητά να παραταθεί κατά ένα μήνα η προθεσμία για την υποβολή των διορθωτικών δηλώσεων στα ακίνητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *