Friday , 19 April 2024

Ελεύθερος μετά την άσκηση ποινικής δίωξης ο 21χρονος που παρέσυρε και σκότωσε τον 47χρονο διανομέα – Φέρεται να μην έχει δίπλωμα οδήγησης

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα ο 21χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε και σκότωσε τον 47χρονο διανομέα φαγητού στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες δεν διέθετε δίπλωμα οδήγησης και το αυτοκίνητο ήταν “δανεικό” από συγγενείς του. (Στη φωτό το 47χρονο θύμα, Δημήτρης Ασημάκης).

Σε βάρος του 21χρονου, ο οποίος είναι αλβανικής υπηκοότητας, ασκήθηκε ποινική δίωξη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος και αναμένεται να οριστεί δικάσιμος. Μεταξύ άλλων εξετάζεται εάν όντως το δυστύχημα οφείλεται σε “κόντρα” του 21χρονου με άλλο αυτοκίνητο πολυτελείας.

Στο μεταξύ σήμερα, οι διανομείς έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ενώ στις 11:00 μέλη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων θα πραγματοποιήσουν για τον ίδιο λόγο μηχανοκίνητη πορεία με αφετηρία το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ανακοίνωση για το δυστύχημα εξέδωσε και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η διοίκησή του εκφράζει θλίψη και αγανάκτηση για τον θάνατο του διανομέα, απαιτεί να διερευνηθούν τα αίτια του εργατικού δυστυχήματος και να αποδοθούν οι ευθύνες στον οδηγό και εκφράζει με τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του 47χρονου εργαζόμενου διανομέα.

Η κηδεία του άτυχου διανομέα που έχασε τη ζωή του τόσο άδικα εν ώρα εργασίας, καθώς ο συλληφθείς 21χρονος σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και με τους συγγενείς του θύματος είχε παραβιάσει τον κόκκινο σηματοδότη, θα γίνει αύριο στις 10.45 το πρωί στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θεσσαλονίκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *