Sunday , 6 October 2024

Σύμπραξη εταιρειών, πανεπιστημίου και περιφέρειας για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων ελιάς με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και αυξημένη διάρκεια ζωής

Του Γ.Κατσιάνη

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που στοχεύει στη δημιουργία νέων προϊόντων ελιάς με ανώτερα διατροφικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, αυξημένη διάρκεια ζωής και χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, υλοποιούν δύο εταιρίες, ένα πανεπιστήμιο και μία περιφέρεια.

Ο λόγος για το έργο OLIVIA, το οποίο “τρέχουν” η Pelopac, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η
AgroApps, μέσω του προγράμματος Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας της περιφέρειας Κεντρικής
Μακεδονίας.

Το Olivia, ξεκίνησε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και ολοκληρώνεται στα τέλη του έτους.

Η διαδρομή του έργου, οι μεθοδολογίες που εφαρμόστηκαν, οι τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν καθώς επίσης και τα αποτελέσματά του θα παρουσιαστούν σήμερα, Πέμπτη στις 10 το πρωί στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (Φιλικής Εταιρείας 12 και Τσιμισκή).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *